Üç boyutlu illüstrasyon sergisi

Sıra dışı illüstrasyonlarıyla adından söz ettiren, Can Yayınları için yaptığı çizimlerle tanıdığımız Meltem Şahin’in sergisi “Negative Pleasure” Mixer’de açıldı

Üç boyutlu illüstrasyon sergisi

Çağdaş sanat alanındaki en yeni üretimlerin nabzını tutma fırsatı verdiği için Mixer’i hem online hem de sergi mekanı olarak ilgiyle takip ediyorum. Genç yetenekleri piyasaya kazandırarak onlara görünürlük sağlamayı amaçlayan platform, benim yeni bir ismi daha keşfetmeme vesile oldu. Meltem Şahin, illüstrasyon pratikleri üzerine yüksek lisansını Maryland Institute College of Art’ta tamamlayan ve Can Yayınları için çocuk kitaplarına yaptığı çizimlerle tanınan taze bir sanatçı. Şahin’in “Negative Pleasure” ismini verdiği kişisel sergisi de son dönemde izlediğim en sıra dışı sergilerden biriydi diyebilirim.

Üç boyutlu illüstrasyon sergisi

Görsellik insanı büyülüyor...

Alman filozof Immanuel Kant’ın haz hakkındaki düşüncelerinden hareketle sergisine “Olumsuz Haz” ismini veren sanatçı, video-animasyon, optik oyuncak, hareketli yerleştirmeler gibi birbirinden oldukça farklı tekniklerde üretilmiş çalışmalarını bizimle paylaşmış. Arduino platformu, motorlar ve hareket sensörleri kullanarak, çiziminden üretimine tamamen kendi tasarımı olan bu oyuncakları yaratan genç yetenek, sanat eseri kavramının sınırlarını genişletmiş. Serginin girişinde ziyaretçileri adeta selamlayan hareketli duvar yerleştirmesindeki kukla formlu figür, ilginç bir deneyimin bizi beklediğinin mesajını veriyor. Simsiyah ve kapalı bir bölüm şeklinde kurgulanan sergi alanında, masalsı görselliğiyle insanı büyüleyen iki video animasyona, dört mekanik ve dört elektronik oyuncak eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Üç boyutlu illüstrasyon sergisi

Felsefeyi sanatla buluşturuyor

Pastel renkler ve yalın çizgilerle detaylandırdığı illüstrasyonlarıyla Gilles Deleuze, Friedrich Nietzsche ve Maurice Merleau-Ponty gibi düşünürlerin ele aldığı konuları yorumlayan Şahin, felsefe ve sanat birlikteliğinin etkileyici örneklerini sunuyor. Silikon, pleksi, seramik gibi çeşitli malzemelerle, çizimlerinin ana temalarını üç boyutlu halde aktaran sanatçının, ses ve ışık oyunlarıyla yarattığı çalışmalar beni gerçekten heyecanlandırdı. Sergide, özellikle “Becoming Van Gogh” ve “Becoming Cezanne” isimli interaktif oyuncakları çok beğendim. Mixer’de 3 Aralık’a dek devam edecek olan sergiyi mutlaka görmelisiniz. İzleyiciyi içine alan bu büyülü dünyada, her birinin görsel zenginliğini ayrı ayrı keşfedeceğiniz işlerle eşsiz bir deneyim sizleri bekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR