Gazete Vatan Logo

Bankanın ‘uzaktan ve mobil’ kumandası

Dijitalde devrim niteliğinde ilklere imza attıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Mobil bankacılık uygulamamızı ‘Bankanın Uzaktan Kumandası’ olarak konumlandırıp her bir bankacılık işleminin tek bir noktadan gerçekleştirilmesine imkan tanıdık” diye konuştu.

Bankanın ‘uzaktan ve mobil’ kumandası

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, bankacılık sektöründe devrim niteliğinde ilklere imza attıklarını söyledi. Dünyada olduğu gibi dijitalleşmenin Türkiye’de de sektörlerin iş yapış şekillerini ve piyasadaki oyuncuları değiştirdiğini kaydeden Doğan, “Bu bağlamda, müşteri memnuniyetini en üst seviyede sağlamak isteyen kurumlar için finansal servis tasarımında dijitalin sağladığı deneyim ve kişiselleştirme olanaklarından faydalanmak vazgeçilmez bir unsura dönüşmüş durumda. Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak biz de 2016 yılının sonunda bankacılıkta devrim yaratan ilklere imza atarak mobil bankacılık uygulamamızı yeniledik.

Göz tanıma sistemi

Avrupa’da ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisi kullanarak her müşterimiz için göz damar bilgisinden yola çıkan ve çok güvenli Göz-ID sistemini Yapı Kredi Mobil’e girişte kullanmaya başladık. Yayına aldığımız günden itibaren kullanıcılarımızdan büyük beğeni alan Göz-ID özelliğimizi örnek uygulama olarak anlatmak üzere dünyanın en saygın fintech etkinliklerinden Finovate Europe 2017’ye davet edildik. Burada, Yapı Kredi’nin bankacılık sektörüne kazandırdığı devrim niteliğindeki ilkleri tanıtmanın yanı sıra Türk bankacılık sektörünü de temsil etmenin gururunu yaşadık” dedi.

Haberin Devamı

Mobil bankacılığa şifresiz ve güvenli giriş sağlayan Göz-ID’nin yanı sıra MobilNakit ile ATM’ye dokunmadan QR kod ile anında para çekme ve Çağrı Merkezi’ne direkt bağlanma özellikleriyle bankacılık işlemlerini şubesiz ve şifresiz olarak gerçekleştirme imkanı sunduklarını dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

Siri ile para gönder

“Bankacı Klavye ile akıllı telefonlardaki mesajlaşma uygulamaları ekranından hiç bir farklı ekrana ve uygulamaya girmeden hızlı para transferi yapılabilmesini sağladık. Bununla birlikte, Yapı Kredi müşterileri; Siri ve iMessage üzerinden ister sesle ister mesajla hızlı ve kolay bir şekilde para gönderebiliyor.

Konuşarak para göndermek için müşterilerimizin Siri’ye ‘Para gönder’ demesi yeterli oluyor. Son olarak Yapı Kredi Mobil’e, Şube Yoğunluk Haritalarını Görüntüleme ve Randevu Alma özelliklerini ekledik. Böylelikle müşterilerimiz artık istedikleri şubeden istedikleri tarih ve saate randevu alabiliyor. Mobil bankacılık şubesindeki yeni Panik Yok Butonu ile de kartlarını kaybeden müşterilerimizin, kartlarını anında kullanıma geçici olarak kapatarak mobilden işlemlerine devam edebilmelerini ayrıca kartları için kayıp/çalıntı bildiriminde bulunup, yeni kart talebi de yapabilmelerine olanak tanıdık. Tüm bu özelliklerle sadece Yapı Kredi Mobil’in değil, Türkiye’de mobil bankacılığın sınırlarını genişlettik. Mobil bankacılık uygulamamızı “Bankanın Uzaktan Kumandası” olarak konumlandırarak her bir bankacılık işleminin tek bir noktadan gerçekleştirilmesine imkan tanıdık.”

Haberin Devamı

Öğrenen makinalar ve yapay zeka

YAKUP Doğan, her geçen gün daha da hızlanan dijital dönüşüm ile beraber gündelik hayata daha fazla girmeye başlayan öğrenen makinalar ve yapay zeka trendlerinin de Yapı Kredi’nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Doğan, şöyle konuştu: “Facebook Messenger’ın bot uygulaması da bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz diğer çalışmalardan biri. Sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek bu servis üzerinden bankacılık hizmetlerimizi sunuyoruz. Bununla birlikte; dünyanın en büyük ATM üreticisi NCR, Avrupa’da bir ilk olan temassız mobil atm pilot çalışmasını ilk defa Yapı Kredi ile gerçekleştirdi. Ekransız, kartsız ve sadece mobil telefonlar ile kullanılabilen yeni MobilMatik’ler yakında müşterilerimizin hizmetine sunulacak. MobilMatikleri, mevcut ATM’lerimizin olmadığı ofisler, kafeler, fast-food restoranlar gibi özellikle gençlerin yoğun olduğu ve hızlı nakit erişimi ihtiyacının olduğu noktalarda konumlayacağız. Yapı Kredi Mobil uygulamamızdan MobilMatik’e dokunmadan para çekme işlemi yapılabilecek, MobilNakit işlemleri kapsamında para çekmeye ilave olarak para yatırma fonksiyonu da önümüzdeki dönemde hizmete girecek.”

Haberin Devamı