Gazete Vatan Logo

Kamu bankalarından müjde! Taşıt kredisi düştü

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank taşıt kredisi faizlerini düşürdü. Kamu bankaları aldıkları özel kararla birlikte yerli üretim olan otomobillere yönelik faiz oranlarını 0.49 ile yüzde 0,69 arasına çekti. Peki taşıt kredisi almanın şartları nelerdir? Taşıt kredi kampanyasının son tarihi ne zaman?

Kamu bankalarından müjde! Taşıt kredisi düştü

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank taşıt kredisi faizlerini düşürdü. Kamu bankaları aldıkları özel kararla birlikte yerli üretim olan otomobillere yönelik faiz oranlarını 0.49 ile yüzde 0,69 arasına çekti. Peki, taşıt kredisi almanın şartları nelerdir? Taşıt kredi kampanyasının son tarihi ne zaman?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik tüm alanlarda yaptıkları öncü uygulamalara bir yenisini daha ekleyerek yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile iş birliği gerçekleştirerek taşıt kredisini düşürdü. Anlaşma yapılan binek araçlar için Fiat, Hondo, Hyundai ve Renault Mait; ticari araçlar için Fiat, Ford, Isuzu, Kardan ve Tem olarak belirlendi.

Taşıt kredisi almanın şartları

Belgelenebilir bir gelir ve SGK kaydı

Son 6 ay çalışıyor olmak

Kredi kullanacak kişinin en az 18 yaşında olması

Kredi notunun yeterli seviyede olması

Gelirin kredi taksit ödemelerini karşılaması

Taşıt kredisi faiz indirimi 1 Ekim’de başlayacak

Haberin Devamı

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından düşürülen indirimli taşıt kredisine başvurular, 1 Ekim’de başlayacak. 12 Aralık 2019 yılında sonra erecek.

Araçların 0 km olması gerekiyor

Bankaların taşıt kredisi faiz indirimi başvurmak ve faiz oranlarından yararlanabilmek için araçların 0 km olması gerekiyor.

Anlaşmalı Otomotiv Firmaları

Faiz oranı indirimi binek araçlarda, Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, ticari araçlarda ise; Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa’yı kapsayacak.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Hesaplama

VakıfBank Taşıt Kredisi Hesaplama

HalkBank Taşıt Kredisi Hesaplama

Mevcut Krediyi Kulanma Koşulları

Taşıt kredisi faiz indirimi kampanyası 50 bin ila 120 bin arasındaki binek araçlara 18 ila 36 ay arası vadeli kredilerde yüzde 0.49 ila yüzde 0.69 faiz uygulanacak. Ticari araçlarda 72 bin ila 120 bin arasındaki kredilere 30 ila 60 arasındaki vade ile yüzde 0.49 ila yüzde 0.69 faiz uygulanacak.

Yani; bankalar 120.000 TL'yi aşan otomobillerde, bedelin 120.000 TL olması halinde yüzde 70, 120.000 TL'nin üstü olması halinde yüzde 50'ye kadar kredi kullandıracak.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, taşıt kredisinde faiz indirimi kampanyasının yapılması ve faiz oranı düşürülmesiyle taşıt sahibi olmak isteyen kişiler için uygun koşullar finansman sağlandığı, kampanya ile otomotiv sektöründe önemli bir hareketlilik getirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Tükiye'de otomobil ve hafif ticarı araç toplam pazarı, 2019 yılının ilk sekiz ayında gerileme yaşanmıştı, taşıt kredi faiz oranlarının düşürülmesiyle otomobiv sektörünün canlanacağı ön görülüyor.