Gazete Vatan Logo

Bankalara siber saldırı!

2011'de bankaların yüzde 25'i buna maruz

Deloitte, 2011'de dünya bankalarının yüzde 25'nin siber saldırıya maruz kaldığını bildirdi.

Deloitte tarafından hazırlanan ''2012 Küresel Finans Hizmetlerinde Güvenlik: Engelleri Kırmak'' başlıklı rapor, finans sektöründe bilgi güvenliğinin önemini ortaya koydu.

Raporda, algılanan risklerin seviyesini tanımlama, şirketlerin ne tür risklerle karşılaştığını saptama ve bu riskleri azaltmada ne gibi faktörlerin etkili olduğu belirtildi.

Raporda, gelişen teknoloji ve sofistike tehditlere ilişkin algılanan risk ile gelişmiş güvenlik girişimlerinin pahalı olmasına rağmen, kurumların iş hayatlarında daha büyük bir farkındalık yaratarak, inovatif güvenlik değerlendirmelerini artık daha iyi uyguladığı kaydedildi.

Dünyada bulunan bankaların yüzde 25'inin 2011 yılında güvenliklerini tam sağlayamadığını belirten raporda, siber güvenliğin en önemli öncelik olması gerektiğine yer verildi.

Deloitte Kurumsal Risk Hizmetleri Lideri Cüneyt Kırlar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de de şirketlerin hemen her gün yeni bir siber saldırıya maruz kaldığını ifade ederek, ''Raporda da aktarıldığı üzere dünyadaki finans kuruluşlarının 1/4'ünün teknolojik güvenlik açığı bulundurmasına paralel olarak, kurumların siber saldırılara karşı kendi stratejilerini oluşturmaları gerektiğini vurguluyor'' dedi.

Haberin Devamı