Gazete Vatan Logo

Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu

Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik yapıldı, süre uzatıldı. Yarın sona eriyordu. Artık 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. Resmen açıklandı. Türk lirası mevduatlara stopaj desteği ve bazı sektörlerde KDV indiriminde süreler uzatıldı. Bakan Elvan Twitter hesabından duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu

Türk lirası (TL) mevduatlara stopaj desteği uygulaması ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen bazı sektörlerde uygulanan KDV indirimi sürelerinin 30 Eylül'e kadar uzatılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TL MEVDUATLARA STOPAJ DESTEĞİ

Buna göre, TL mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemek amacıyla verilen stopaj desteği 30 Eylül 2021'e uzatıldı.

KDV İNDİRİMLERİNİN SÜRESİ DE UZATILDI

Salgından olumsuz etkilenen konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde uygulanan KDV indirimlerinin süresi de eylül sonuna kadar uzatıldı. Her iki düzenlemede süre, 31 Temmuz itibarıyla sona eriyordu.

BAKAN ELVAN DUYURMUŞTU
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Twitter hesabından paylaşım yaparak duyurmuştu. Elvan, "Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." demişti.

Haberin Devamı