Gazete Vatan Logo

Bankacılıkta faiz indirimleri devam ediyor

Ziraat Bankası ve Halkbank gibi bankaların ardından konut faiz indirimine giden bankaların sayısı artıyor.

Bankacılıkta faiz indirimleri devam ediyor

Bankacılık sektöründe konut kredisi faizlerini indiren bankaların sayısı artıyor. Başta Ziraat Bankası ve Halkbank olmak üzere son iki gündür konut kredisi faizlerini indirdiğini açıklayan 5 bankanın ardından Akbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Kuveyt Türk, Abank ve Finansbank da konut kredisi faizlerini aşağıya çekti.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre banka 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,99'a indirdiğini açıkladı. Garanti Bankası açıklamasına göre ise, Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını yüzde 0,95'e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da yüzde 0,99'a düşürdü.

VakıfBank da, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyasıyla konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve uygun faiz oranlarıyla çözüm imkanı sundu.

Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0.80, 13-36 ay vadede yüzde 0.88, 37-60 ay vadede yüzde 0.90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Kuveyt Türk de konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Yeni ev sahibi olacak yatırımcılar, yüzde 0,89'dan başlayan kar oranıyla konut finansmanı kullanma imkânına sahip olacak.

Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarına sahip olacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi.

Finansbank ise 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü.

Dün ihracatçılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankalara faizlerin indirilmesi yönünde çağrı yapmıştı. Erdoğan faiz oranları konusunda bankacılık sektörüyle aralarında anlaşmazlık olduğuna da dikkat çekerek, "Bankacılık sektörü güçlü ancak gücünü böyle bir dönemde fırsata dönüştürmeye kalkarsa karşısında bizi bulacaktır... Hele hele böyle bir dönemde yüksek faizlerle bu iş olmaz, sürümden kazanacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı