Gazete Vatan Logo

Bankacılık ve finans devleri ödüllerini aldı

Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün saygın ödüllerinden olan “2017 Türkiye Bonds&Loans Ödülleri”, GFC Media Group’un ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez verildi.

Bankacılık ve finans devleri ödüllerini aldı

VakıfBank, 2016’nın Nisan ayında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon Euro cinsi ilk İpotek Teminatı Menkul Kıymet İhracı (Covered Bond) ile hem “Uluslararası Tahvil” hem de “Senenin Finansman Anlaşmasını Gerçekleştiren Finans Kurumu” kategorilerinde büyük ödülün sahibi oldu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye’den bir finans kurumu tarafından ilk kez gerçekleştirilen, 300 milyon ABD Doları değerindeki Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ile “Yapısal Finans” kategorisinde ödül aldı.

Büyük projelere finansman

İstanbul Yani Havalimanı inşasını üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., “Ulaşım Finansmanı” kategorisinde büyük ödülü aldı. Galataport projesine verdiği 1.020 milyar euro proje finansman kredisi ile Doğuş Holding, “Altyapı Finansmanı Anlaşması” kategorisinde ödül aldı. IC İçtaş Enerji, Kadıncık 1-2 HES ile Türkiye’nin en büyük proje finansmanı kredilerinden birisi olan 720 milyon dolar tutarındaki çok dilimli kredisi ile “Yılın Ulusal Kaynaklar Finans Anlaşması” ödülüne layık görüldü. GFC Genel Müdürü Alex Johnson, “2016 belirsizlikle anılacak olsa da sektörde çok büyük başarılar da elde edildi. Bu ödüller Türkiye bankacılık sektörünün gayretlerini ortaya koyarken bir yandan da üstün başarının da gün yüzüne çıkmasına imkan vermektedir” dedi.

Haberin Devamı

Vakıfbank’a 2 ödül

VAKIFBANK, “Bonds&Loans 2017” ödüllerinde, Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatı Menkul Kıymet İhracı ile “Yılın En İyi Uluslararası Tahvil İhracı” ve “Yılın En İyi Finansal Kurumlar Finansmanı” ödülüne layık görüldü. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Böylesine büyük bir etkinlikte ödül almaya hak kazanmak, ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli yeni yurt dışı kaynakları getirme noktasında bizlere ilave motivasyon sağlamıştır. Bu tür yurt dışı kaynaklarla katma değeri yüksek altyapı projeleri başta olmak

üzere tüm reel ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.