Gazete Vatan Logo

Bangkok metrosuna Türk malı vagon

Bozankaya, Tayland’ın başkentinin metro ağında kullanılacak vagonları Ankara’da üretecek. 22 adet 4 vagonlu metro araçlarının ilki 2018’de teslim edilecek

Bangkok metrosuna Türk malı vagon

Raylı sistem araçları, toplu taşıma araç tasarımı ve üretimi alanında faaliyet gösteren Bozankaya, Tayland’ın başkenti Bangkok’un metrosuna imzasını atacak. Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Bangkok’un metro ağında kullanılacak araçları Ankara’da üreteceklerini belirterek, “Sincan’daki fabrikamızda yapılacak 22 adet 4 vagonlu metro araçlarının ilki 2018’de teslim edilecek” açıklamasını yaptı.

Çalışan 1.200’e çıkacak

3 kıtada yer aldıklarını söyleyen Günay, 1989’da Almanya’da kurdukları tesisin bilgi ve birikimin yansıması olarak 2003’te Ankara’da Bozankaya’yı kurduklarını kaydetti. Günay, fabrikada yerli tasarım ve üretim raylı sistem araçlarını, elektrikli otobüs modeli E-Karat’ı, modern troleybüs sistemi trambüsü, Türkiye’nin birçok ili için dizel ve CNG araçları ürettiklerini belirtti. Günay, fabrikanın bugün 45 bin metrekare olan kapalı alanını, 2018’de 90 bin metrekareye ulaştırmayı, çalışan sayısını 800’den 1.200’e yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Alt parça üretimi için Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde de 40 bin metrekare sahada 26 bin metrekare kapalı alan tesislerinin bulunduğunu anlatan Günay, şöyle devam etti: “Tayland’ın başkenti Bangkok’un metro ağında kullanılacak araçlar, Bozankaya tarafından Ankara’da üretilecek. Projenin 1 yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Siemens de temin edilecek araçların 16 yıl boyunca servis ve bakımlarını üstlenecek.”

Haberin Devamı

İstanbul’da elektrikli otobüs ihalesine girecek

Bozankaya’nın Ar-Ge merkezinde 100 mühendisin elektrikli otobüs, tramvay ve hafif raylı sistemler için projeler geliştirdiğini ifade eden Aytunç Günay, ürettikleri ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüslerin Konya ve Eskişehir’den sonra İzmir’de de hizmete sunulduğunu belirtti. Günay, bugüne kadar Türkiye’de 3 elektrikli otobüs ihalesi açıldığına ve bunların tümünü kazandıklarına işaret ederek, şöyle devam etti: “Bugünkü en büyük hedefimiz, İstanbul’da açılan 200 araçlık elektrikli otobüs ihalesini kazanmak. Elektrikli otobüs ihalesine çıkmak için gün sayan 4-5 şehir daha var, bunlar için de çalışmalarımız sürüyor.”

Haberin Devamı