Gazete Vatan Logo
Magazin Bana zarar veriyor

Bana zarar veriyor

Şarkıcı Işın Karaca, medyada boşandığı eşi Sedat Doğan ile anılmasına tepki göstererek, mahkemeye başvurdu. Mahkeme, adının eski eşiyle anılmamasına karar verdi.

Bana zarar veriyor

Işın Karaca, son günlerde çeşitli yüz kızartıcı suçları olduğu iddia edilen 2013 yılında boşandığı eşi Sedat Doğan’la birlikte anılmasının kişilik haklarına zarar verdiğini belirterek mahkemeye başvurdu. Avukatı aracılığı ile verdiği dilekçede, müvekkilinin eski eşinin son zamanlarda, adı ve fotoğraflarının birlikte kullanılması nedeniyle zarar verdiğini öne sürdü. Dilekçede, “ TV kanallarında yapılan programlarda müvekkilimin adı ve fotoğrafları yüz kızartıcı suçları olan boşandığı eşi Sedat Doğan’la birlikte aynı kare içersinde anılması müvekkilim ve ortak çocuklarına zarar verimektedir” denildi.

2013 ylında boşanan çiftin ortak çocukları Mia’nın velayeti annesi Işın Karaca’ya bırakıldığı belirtilerek, babası ile kişisel görüşmesine karar verildiği belirtildi. Ancak bu kararın İstanbul 12. Aile Mahkemesi tarafından verilen kararla görüşmenin kaldırıldığı ifade edildi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, özel hayata yönelik ve ailenin korunmasına yönelik anayasanın ilgili maddeleri gereğince ihtiyati tedbir kararı verdi. Karara göre Işın Karaca, eski boşandığı eşi Sedat Doğan’la birlikte haberlere konu olmayacak. Brezilya’da cezaevinden yeni çıkan Sedat Doğan ise İstanbul’a dönmek istediğini ve artık çok pişman olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı