Gazete Vatan Logo

Bana rakibini söyle sana kim olduğunu…

Bana rakibini söyle sana kim olduğunu…

Şov dünyasında herkes birbirinin rakibi ama bazıları birbirlerinin ezeli rakibi. Demet Akalın ile Hande Yener arasındaki polemik bugünlerde alevlenince biz de yıllara meydan okuyan ezeli rekabetleri hatırlatmak istedik.

Demet Akalın Hande Yener

Yazlık rekabet

Aralarında, her yıl yaz ayları yaklaştığında medya tarafından köpürtülen ve “bu yazın en sevilen şarkısı kimin olacak” iddiası üzerine inşa edilen bir rekabet söz konusu. Hande’ye göre Demet’in sesi kendisi kadar güçlü değil, Demet’e göreyse Hande’nin aklı kendisininkinin yanında yetersiz kalıyor. Rekabetlerini sık sık mahkeme koridorlarına taşıyorlar. Beş yıl önce beraber bir albüm hazırlamaya kalkıştılar ancak proje kısa sürede rafa kaldırıldı. Internet üzerinden satış yapan bir firma ikisini bir reklam filminde yan yana getirmeyi başardı ancak aralarındaki sulh uzun sürmedi. Bugünlerde Twitter üzerinden tam gaz devam eden atışmalarının asıl sebebi, Akalın’ın yıllardır birlikte çalıştığı müzisyenlerden Ersay Üner’i rakibine kaptırmış olması.

Haberin Devamı

Gülben Ergen-Hülya Avşar

Temcit pilavı

15 yıl önce başlayan bu rekabetin başlangıcını artık kimseler hatırlamıyor. Bilinen tek gerçek; “Nasıl popüler olunur ve gündemde nasıl kalınır?” sorusunun cevabını önce Hülya Avşar’ın verdiği ve onun cevaplarını yıllardır Gülben Ergen’in satır satır kopyalayıp uygulamaya soktuğu… Hiçbir zaman düşman olmadılar ama kanka da sayılmazlar. Gündemden düşmeye başladıkları an sataşacak kimse bulamazlarsa birbirlerini kaşımaya başlıyorlar. İpin ucu biraz kaçar gibi olduğunda, birbirlerinin programlarına konuk olarak ortalığın sakinleşmesini bekliyorlar. Magazin programlarıyla beraber onların rekabeti de “out” oldu diyebiliriz.

Sezen Aksu-Nazan Öncel

Rakip hemşehriler

Onların rekabeti 70’li yılların sonlarına doğru başladı. İkisi de İzmirliydi, ikisinin de sesi güzeldi ve ikisi de kendi şarkılarını kendi yazabiliyordu. Sezen Aksu kendini çok çabuk ispatladı, Nazan Öncel’in rüştünü ispatlaması 15 yılını aldı. Belki bu nedenle yıllarca sesi ve yorumu Aksu’ya benzetildi, şarkıları onunkiyle kıyaslandı. Başta Tarkan olmak üzere, yıllarca Sezen şarkıları söyleyen isimler daha sonra birer birer Nazan’ın kapısını aşındırmaya başladı. Aralarında bir rekabet olduğunu ikisi de hiçbir zaman kabul etmedi. Hatta birbirlerinin albümlerinde vokal yaptılar, yetmedi birbirlerine şarkı bile verdiler. Yine de aralarındaki elektrik müzikseverler tarafından her zaman hissedildi.

Haberin Devamı

Erkekler cephesi

Kadir İnanır ve Tarık Akan, farklı yapımlarda boy göstermelerine rağmen yıllarca kıyaslandı. Onların arasındaki rekabetin bir benzeri bugünlerde, televizyon dizilerinin vazgeçilmez iki oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ arasında yaşanıyor. Müzik dünyasında ise Arabesk’in iki öncüsü Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur birbirlerine rakip gösterildi.