Gazete Vatan Logo

Bana bayramı zehir ettiler!

Erzurum'da bindiği halk otobüsünün kasise hızlı girmesi üzerine tavana çarpıp omuriliği kırılan kadın doktor "Sürücü kasise hızlı girmese yaralanmayacaktım. Bayramı bana zehir ettiler. Dava açacağım" dedi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Biyokimya Servisi'nde araştırma görevlisi olan Dr. Hilal Kızıltunç Özmen, geçen pazartesi günü, Nuri Varol'un halk otobüsüne bindi. Üniversite kampusu içinde hızla yol alan otobüsün arka koltuğuna oturan 29 yaşındaki Dr. Özmen, yanındaki Ergül Topçu ile sohbete başladı. Bu sırada, sürücünün beton kasisin üzerinden hızla geçmesi sonucu koltuklarından fırlayan Özmen ve Topçu, başlarını otobüsün tavanına vurup, koridora düştü. Acılar içinde kıvranan iki kadın, Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Sağ ayağı kırılan Topçu ile omuriliğinde kırık olan Dr. Özmen tedavi altına alındı. Gözaltına alınan sürücü Nuri Varol ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Felç olma riskinin bulunduğunu belirten Dr. Özmen, "Özel halk otobüsleri, her gün binlerce yolcu taşıyor. Böyle hızlı araba kullandıkları sürece bir çok kişinin canı yanacak. Ben de buna 'dur' diyebilmek için özel halk otobüsü şoförüne dava açacağım. Bayramımı zehir ettiler" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ise hız kesicilerin, 8 yerine 14 santimetre olduğu yolundaki iddiaları yalanladı. Prof. Dr. Sütbeyaz, "Yolları yarış pistine dönüştürdükleri için çok insanın canı yandı. Beton hız kesiciler, standartlara uygundur" diye konuştu.

Haberin Devamı