Gazete Vatan Logo

Ban Ki Moon’dan Türk eğitimciye ‘Küresel Eğitime Katkı’ Ödülü

Yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği ‘UNCA ödülleri’, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ilk kez bir Türk eğitimci olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Enver Yücel ödüle layık görüldü

Birleşmiş Milletler yıl boyu süren etkinliklerinin ödüllendirildiği “Unca ödülleri”, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un ev sahipliğinde gerçekleşen törende, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Küresel Eğitime Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olan Yücel, ödülünü Ban Ki-moon’un elinden aldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Enver Yücel, eğitimin önemine değinerek insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini söyledi. Eğitimde aksaklık yaşanması durumunda dünyanın ve insanlığın da kaybedeceğini belirten Yücel, Türkçe sözlerle bitirdiği konuşmasında, “Dünyada eğitimin çözemeyeceği sorun olmadığına inanıyorum. Tüm yaşamım boyunca da bu uğurda hizmet ettim. Her şey ülkem Türkiye için, dünya için, insanlık için. Bu ödülü almakta bana büyük desteği olan eşime de çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Ödül töreninin ardından Ban Ki-moon ile özel bir görüşme de yapan Yücel, görüşmede dünyada yaşanan eğitim sorunlarının ve özellikle de mülteci çocukların eğitiminin ve çözüm yollarının konuşulduğunu kaydetti. Önceki yıllarda ödül kazanan isimler arasında Bill Clinton, Sir Richard Branson, Angelina Jolie, Ted Turner, Nicholas Cage, Arnold Schwarzenegger gibi isimler yer alıyordu.

Haberin Devamı

Gurur verici ödül

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Türk eğitimci Enver Yücel’e verdiği ödül gururlandırdı. Yücel, Moon’un eşi ve Moon’la da bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Enver Yücel kimdir?

1957’de Giresun’da doğan ve tüm yaşamını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu.