Gazete Vatan Logo

Balyoz mağduru hakim avukatlığa başladı

Balyoz davasında beraat ettikten sonra Askeri Yüksek İdare Mahkemesine açtığı mesleğe dönüş başvurusu reddedilen emekli askeri hakim Tülay Delibaş, avukatlığa başladı.

Balyoz mağduru hakim avukatlığa başladı

Balyoz davasında ‘Bakanlar Kurulu’nu görevini yapamaz hale getirmeye teşvik’ suçundan 2012 yılında 16 yıl hapis cezası alan Emekli Deniz Hâkim Albay Tülay Delibaş, teslim olmayıp yurt dışına çıktı. Yurt dışına çıkar çıkmaz da vekil tayin ettiği eşi aracılığıyla gönderdiği dilekçeyle emekli oldu. 10 Ekim 2013 tarihinde hakkında yeterli delil bulunmadığı için de Yargıtay kararıyla 25 sanıkla birlikte beraat etti. Delibaş’ın vatan hasreti 6 Ekim 2014 tarihinde yurda dönmesiyle son buldu. Beraat kararının kesinleşmesinin akabinde idareye başvurarak “mahkûmiyet hükmünün açıklandığı gün iradesinin fesada uğradığını ve özgür iradesi dışında vermek zorunda bırakıldığı emeklilik dilekçesinin hukuken hükümsüz olduğunu” belirterek emekliye sevk işleminin geri alınmasını talep etti. Ancak Balyoz davasının kumpas bir dava olduğunu kamuoyuna deklare eden idare yine de talebi reddetti. Bu işleme karşı açtığı dava da Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Delibaş Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

‘Adalet yerine gelecek’

Delibaş mesleğe dönemeyince de yargı ayağının diğer kolu olan avukatlığa başladı. Ankara Barosuna başvurarak avukatlık ruhsatını alıp avukatlığa başlayan Delibaş, VATAN’a şu açıklamalarda bulundu: “1991 yılında askeri hakim oldum ve uzun yıllar bu görevi sürdürdüm. 2012 yılında kamu oyunda bilinen tabiriyle Balyoz kumpasına sahte deliller ile dahil edilerek kürsüden indirilip sanık yapıldım. Yaşadığım hukuksuzluklarla ilgili başvurularım halen devam etmektedir. Bir gün adaletin mutlaka yerine geleceğine inanıyorum. Tarih affetmez.

Bu gün gelinen noktada meslek hayatıma avukat olarak devam ediyorum. Amacım haksızlığa uğradığını düşünen, adalet arayan herkesin yanında olmak, savunma hakkına ve insan varlığının temeli olan adalete katkıda bulunmaya devam etmektir.”