Gazete Vatan Logo

Balyoz davası hakimlere değil devlete açılacak

Balyoz davası hakimlere değil devlete açılacak

CHP İstanbul Milletvekili, emekli Albay Dursun Çiçek’in, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılandığı sırada tutukluluk kararlarına yaptığı itirazları reddeden eski özel yetkili 6 hakim hakkında açtığı tazminat davası usul yönünden reddedildi. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, eski özel yetkili hakimler Metin Özçelik, Birol Bilen, Mehmet Ekinci, Rüstem Eryılmaz, Hadi Çağdır ve Mesut Özcan’dan toplam 60 bin TL’lık tazminat talep eden Çiçek’in davasını, 6545 sayılı yasa gereğince devlet aleyhine açması gerekirken hakimlere açması nedeniyle reddetti.

Duruşma sonrasında Çağlayan Adliyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dursun Çiçek, “Dilekçemin davalılar bölümüne davanın bakanlık adına açılması gerektiğini öğrendikten sonra Maliye Bakanlığı’nı ekledim. Talebim gibi karar verilmesini isterim” dedi.

‘Biraz sabredin’

Meclis’te önceki gün Adalet Bakanı ile görüştüğünü dile getiren Çiçek, “17 Aralık operasyonundaki hakim savcılara yapılan süratli işlemin neden Ergenekon ve Balyoz hakimlerine yapılmadığını defaatle sordum. Bize söyledikleri ’Biraz daha sabredin. Dosya kapsamlı. Onlar hakkında da işlem yapacağız.’ Şimdi sembol olduğu için söylüyorum. 13’ün başkanı (Ağır Ceza Mahkemesi) Özese, 10’un başkanı Ömer Diken hala devletten maaş alıyor. Bu herkesin vicdanını sızlatıyor. Şimdi iktidarda olanların da vicdanını sızlatması lazım. Kumpas davalarının mağdurlarına yargısız infaz yapan hakimlerin de bir an önce haklarında işlem yapılmasını her makamda talep ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı