Gazete Vatan Logo

Balyoz avukatlarından Başbakan’a mektup

Balyoz Planı davası avukatlarından Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz tarafından, davaya ilişkin olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, HSYK üyelerine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, TBMM’deki diğer partilerin genel başkanlarına, İstanbul, Ankara, İzmir Barosu Başkanları ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na bir mektup gönderildi.


Balyoz delilleri anlatıldı

Davanın gelişim sürecinin anlatıldığı mektupta, şunlara yer verildi: “Bu davada soruşturma savcılarının mahkemeye sundukları üç temel kanıt vardı. Birincisi, Bütün Balyoz planlarını içeren 11 nolu CD. İkincisi, Donanma Komutanlığı’nda döşeme altındaki çöplükten elde edilen 5 numaralı harddisk, 11 nolu CD’nin bir kopyası aynı çöplükten de çıkmıştı. Üçüncüsü de Hakan Büyük’ün evinde elde edildiği iddia edilen flash bellek. Bu üç kanıt için de ayrı ayrı bilirkişi incelemeleri, uzman görüşleri tarafımızdan yaptırıldı. 11 nolu CD ile ilgili olarak ABD’de Arsenal Danışmanlık ve Adli Bilişim Şirketi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’ne, Hakan Büyük’ün evinden el konulduğu ileri sürülen flash bellekle ilgili olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne, 5 numaralı hard diskle ilgili olaraksa, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve yine Arsenal Danışmanlık ve Adli Bilişim Şirketi’ne bilirkişi incelemeleri yaptırıldı. Uzman raporları alındı. Bu incelemelerin tamamı mahkemeden teslim alınan imajlar üzerinden yaptırılmıştır. Bu denli çok kişinin tutukluluğunun sürdüğü bu yargılamada böylesine yaşamsal uzman raporlarına karşın, soruşturma aşamasında alınmış yüzeysel raporlarla karşılaştırılmaması, uzman raporlarındaki bilimsel görüşlerin üniversitelerde kürsü sahibi kişilerden oluşturulacak bilirkişi kuruluna incelettirilmemesi bilimsel gerçeğin üstünün örtülmesi çabasından başka bir şey değildir” denildi.

Yalman tanık olsun

İddianamede eski Kara Kuvvetleri Komutanı Sayın Aytaç Yalman’ın darbeyi önlediği bilgisinin yer aldığının anlatıldığı mektupta, “O halde Aytaç Yalman’ın ifadesi ’kamu tanığı’ önemine haizdir. Keza Dönemin Genel Kurmay Başkanı Sayın Hilmi Özkök’ün de bu konularda bilgisi olduğu çokça basında yer almaktadır. Bu durumda hem Sayın Yalman’ın ve hem de Sayın Özkök’ün ifadelerinden gerçek darbe sanıkların ürkmesi gerekir. Buna karşın sanıklar ittifakla bu iki değerli komutanın ifadesinin alınmasını istemektedirler. Mahkeme ise bilinmeyen bir nedenle bundan özenle kaçınmaktadır. Bu gerçeklerin üstünün örtülmemesi delil üreten bu çetenin ortaya çıkarılması Türk Yargısı için derin devleti ortaya çıkarmakla eş değer taşımaktadır. Yukarıdaki konuların aydınlanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması konusunda özgülü çabanızı bekliyor saygılar sunuyoruz” denildi.

Haberin Devamı