Gazete Vatan Logo

Balkanlarda art arda şiddetli depremler

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bir deprem de Bosna Hersek'te meydana geldi. Son gelen haberlere göre, Bosna Hersek’te 5.4 büyüklüğünde depremle sallandı.

Balkanlarda art arda şiddetli depremler

Merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrinde meydana gelen depremde 13 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Arnavutluk'un ardından Bosna Hersek de sallandı. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın 75 km güneyinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ARNAVUTLUK'TA ŞİDDETLİ DEPREM

Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, sabaha karşı 03.55'te kaydedilen, merkez üssü Dıraç olan ana depremin ardından 5,5 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini bildirdi.
Xhaçka, 100'ün üstünde artçı sarsıntının gerçekleştiğini ve yenilerinin de olabileceğini ifade etti.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Tiran, Dıraç, Akçahisar (Kruja), Kurbin ve Leş (Lezha) şehirlerinde 600'ün üzerinde vatandaşın yaralandığı bildirildi.
Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsü (IGJEUM), merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki ana depremin, 6,4 büyüklüğünde olduğunu kaydetmişti.
Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı ülke genelinde bugün eğitime ara verildiğini, ilerleyen günler için daha sonraki zamanlarda bilgilendirme yapacaklarını duyurdu.
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANDAN AÇIKLAMALAR
Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta ve Başbakan Edi Rama, ülkede meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Meta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dıraç depreminin sonuçlarının çok dramatik olduğunu ve sadece devlet olarak değil vatandaşların da olağanüstü organize olması gerektiğini belirterek, "Kurumlara çalışmaları için teşekkür ederken, tüm işletmelere ve vatandaşlara binlerce aileye bu dramatik anın üstesinden gelinmesine bir şekilde yardımcı olmaları çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullandı.
Başbakan Rama da arama kurtarma çalışmalarının sonuna kadar sabırla ve iyi şekilde devam edeceğinin altını çizerek, "Kosova, İtalya, Yunanistan, Fransa, Türkiye, Sırbistan ve Karadağ'dan uzman ekiplerin birkaç saat içinde Arnavutluk'a gelmeye başlayacak." açıklamasında bulundu.
Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.
Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

Haberin Devamı

BOSNA HERSEK DE SALLANDI

Haberin Devamı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamada, merkez üssü Nevesinje olan depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktaki başkent Saraybosna'da da hissedildiği belirtildi. Depremde can kaybı olmadığı kaydedildi.
Arnavutluk'ta sabah saatlerinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Bosna Hersek'te yaşanan deprem halkta paniğe yol açtı.