Gazete Vatan Logo

Balıkları ‘MAP’ledi 860 Migros’a dağıttı

Balık tezgahı bulunmayan 640 mağazasında balıkları MAP ambalajlamayla satmaya başlayan Migros, balık satışını 860 mağazasına yaydı. Ürünün raf ömrünü de % 400 uzattı

Balıkları ‘MAP’ledi 860 Migros’a dağıttı

Migros; somon, çipura, levrek, hamsi, tekir, palamut, lüfer, istavrit satışını balık tezgahı bulunmayan mağazalarında da gerçekleştirmek için Leröy Türkiye ile iş birliğine gitti. Balık tezgahı bulunan 220 mağazasına ek olarak daha fazla noktadan, mevsimindeki balıkları müşterilerine sunmak isteyen Migros, böylece MAP ambalajlı balık satışına başladı. Şirket, ürünün raf ömrünü yüzde 400’e kadar uzatarak kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı gıdaları katkı maddesi eklemeden koruma altına alan MAP ambalajlama (modifiye atmosfer paketleme) yöntemiyle Türkiye çapında 860 mağazasında balıkları müşterilerine sundu.

Standartlar yükselecek

Migros Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, “Balığı her an ulaşılabilir ve ekonomik bir alternatif haline getirdik. Mağazalarımızla müşterilerimize tava, fırın veya ızgaraya hazır balık sunuyoruz” dedi. Migros ile hayata geçirdikleri iş birliği sayesinde tüketicileri sağlıklı, pratik ve hijyenik balık tüketimine teşvik ettiklerini belirten Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç de “Bu özel üretim tekniği için yeni bir tesis yatırımı yaptık. Taze MAP ambalaj sistemi balıkçılıkta standartların yükselmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güvenç, doğal sürece saygılı bu tür ürünleri tercih eden balık severlerin sürdürülebilir balıkçılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını söyledi.