Gazete Vatan Logo

Balıkesir Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

BALIKESİR’de 1920’den bu yana veren Asker Hastanesi, Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararname ile bugün Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Hastanenin yeni dönemde Balıkesir Devlet Hastanesi ek hizmet binası olarak hizmet vereceği açıklandı

Balıkesir Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Sağlık Bakanlığı’na devredilen Asker Hastanesi’ne 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Merkezi’ne yapılan saldırıda şehit olan Balıkesirli özel harekat polisi Turgut Solak’ın adı verildi. Bugün gerçekleştirilen devir teslim töreniyle birlikte Asker Hastanesi tabelası da söküldü ve yerine ’Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası’ tabelası asıldı. Bir süredir gündemde olan devir teslim töreni, bugün saat 17.00’de Baştabiplik’te gerçekleştirildi. Törene Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Yeşilbaş ve Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Köse, Asker Hastanesi’nin son başhekimi ve komutanı Hava Tabip Albay Cem İlgen ile hastane çalışanları katıldı.

OHAL kapsamında yayımlanan 669 sayılı kararname gereğince Balıkesir Asker Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Dr. Mehmet Yeşilbaş, "Biz bu devir teslim sürecinde bazı tedirginlikleri hep birlikte yaşadık. Asker Hastanesi yetkililerinin de desteğiyle süreci sıkıntısız tamamladık. Balıkesir Devlet Hastanesi Turgut Solak Hizmet Binası, 43 bin 763 metrekare arsa alanı ve 14 bin 377 metrekare toplam kapalı alanı ile poliklinik ve yataklı tedavi hizmetleri sunmaya devam edecek. Bu devir teslimle birlikte yeni bir sinerji yaratmayı, işbirliğini ve hastaneyi daha iyi yerlere getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hava Tabip Albay Cem İlgen ise "1920’den bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet eden Balıkesir Asker Hastanesi, bugün itibariyle görev ve misyonunu tamamladı. 96 yıl boyunca kendine tevdi edilen tüm görevleri başarıyla yerine getiren hastanemiz, bugün saat 17.00 itibariyle Devlet Hastanesi’ne devredildi. Birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sürecin vatanımıza, milletimize, hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yine Sağlık Bakanlığı’na devredilen Edremit Asker Hastanesi’nin ise, ’Edremit Devlet Hastanesi Kazdağı Hizmet binası’ olarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceği açıklandı.

Haberin Devamı