Gazete Vatan Logo

Balık tutmaya çıkan 4 arkadaşın teknesi battı: 2 ceset bulundu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 4 arkadaş balığa çıktı dalgalardan dolayı alabora olan tekneleri battı olayda 2 kişi yüzerek kurtuldu, 2 kişinin yoğun aramalar sonucunda cesedine ulaşıldı.

Balık tutmaya çıkan 4 arkadaşın teknesi battı: 2 ceset bulundu

Pazar günü saat 16.30 sıralarında Menteşe ilçesi Akbük koyunda tekne ile balığa çıkan dört arkadaş, denizdeki aşırı dalgalar nedeniyle bindikleri tekne alabora oldu. Olayda iki kişi yüzerek kıyıya çıktı, iki kişi kayıptı. Yoğun aramalar sonucunda 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; Hasret Karataş, Soner Yıldız, Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara, Pazar günü saat 16.30 sıralarında fiberglas tekne ile balık avlamak için Menteşe ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Akbük koyuna geldiler. Tekne ile denize açılan dört arkadaş, Gökova Körfezi Akbük açıklarına geldiklerinde denizde aşırı dalgalanma nedeniyle tekne alabora oldu. Saat 19.00 sıralarında alabora olan teknede bulunan Mahmut Can Baykara ve Ali Kaba yüzerek kıyıya çıktı. Hasret Karataş ve Soner Yıldız ise kıyıya ulaşamadılar.

Kıyıya ulaşan Ali Kaba koydaki restoranta gelerek teknenin alabora olduğunu ve iki arkadaşından haber alamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı’na ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verdi. 112 Çağrı Merkezi olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık ambulansı, Sahil Güvenlik, AFAD, UMKE ekiplerini yönlendirdi. Arama çalışmalarına gece saatlerinde Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı dalgıçları da katıldı.

Haberin Devamı

HELİKOPTER HAVADAN ARADI

Alabora olan teknede bulunan ve kayıp olan iki kişinin arama çalışmalarına Sahil Güvenlik ekipleri hem denizden, hem de havadan destek verdi. Gece görüşlü Sahil Güvenlik helikopteri olayın yaşandığı bölgede arama çalışması yaparken, AFAD ekipleri de kıyıya yakın bölgelerde arama çalışması yaptı. Sahil Güvenlik Botu kıyıdan uzakta yaptığı arama çalışmalarına gece saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Sualtı dalgıç ekibi de dahil oldu.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Denizdeki aşırı dalgalanma nedeniyle Marmaris’ten gelen Emniyet Müdürlüğü sualtı dalgıçları, Sahil Güvenlik helikopteri, Sahil Güvenlik Botu ve AFAD ekipleri çalışmalarını gece saat 03.00’da sona erdirdi. Arama çalışmalarına hava şartlarına göre gündüz devam edileceği açıklandı.

BALIĞA ÇIKARKEN SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN YAPTILAR

Haberin Devamı

Hasret Karataş, Soner Yıldız, Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara balık tutmak için denizden açıldıktan sonra cep telefonu ile sosyal medyadan canlı yayın yaptılar. Havanın henüz kararmadığı saatlerde Akbük koyunun burun kısmına doğru ilerleyen dört arkadaştan ikisi yaşama tutunurken, Hasret Karataş ve Soner Yıldız’ın arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı

KÖTÜ HABER GELDİ

Muğla'nın Gökova Körfezi'nin dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda fırtına nedeniyle alabora olan teknede kaybolan 34 yaşındaki Soner Yıldız ve 38 yaşındaki Hasret Karataş'ın cesetlerine ulaşıldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Akbük Koyu'nda meydana geldi. Ali Kara, Soner Yıldız, Mahmut Can ve Hasret Karataş, balık tutmak için 4 metrelik fiber tekneyle denize açıldı. Saat 22.30'da Soner Yıldız'a ait tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. Ali Kara ve Mahmut Can kendi olanakları ile yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Çağırılan sağlık ekiplerinin ambulansta müdahale ettiği Kara ve Can'ın ifadesi doğrultusunda, kayıp Soner Yıldız ve Hasret Karataş'ın bulunması için AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Dalgıçlar tekneyi, kıyıya 30 metre mesafede buldu. Gece görüşlü sahil güvenlik helikopterinin destek verdiği arama çalışmaları, denizin aşırı dalgalı olması yüzünden saat 03.00'te sonlandırıldı.
Bölgeki hava koşulları normale dönünce arama çalışmalarına bu sabah tekrar başlandı. Dalgıç ekipleri, alabora olan teknenin yakınlarında ilk olarak, evli ve 1 çocuk babası Soner Yıldız'ın, daha sonra diğer kayıp evli Hasret Karataş'ın cesedini buldu. Yıldız ve Karataş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Öte yandan 4 arkadaşın olaydan kısa süre teknede öz çekim yapıp Facebok'tan paylaştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı