Gazete Vatan Logo
Magazin Bali Bey daha erkeksi Kamran ise...

Bali Bey daha erkeksi Kamran ise...

Burak Özçivit, Arap kanalına konuk oldu...

Bali Bey daha erkeksi Kamran ise...

DİZİ oyuncusu Burak Özçevik, ekranlarda canlandırdığı iki karakterden daha erkeksi ‘Balibey’i, daha naif, efendi adam olarak nitelendirdiği ‘Kamran’dan daha çok sevdiğini söyledi.

Uydu aracılığı ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ortadoğu ve Amerika’ya yönelik yayın yapan MBC 4 kanalında Liana Dahdouh'un İstanbul 'da hazırlayıp sunduğu ‘Ekstra Turki’ programında bu hafta, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Malkoçoğlu Balibey’, ‘Çalıkuşu’nda ‘Kamran’ karekterini canlandıran Burak Özçivit ile röportaj yayınlandı. Kendisine ait, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Balibey’ karekterinin adını verdiği döner restoranda soruları yanıtlayan Burak Özçevik, restoran işini 4 kuşaktan bu yana sürdürdüklerini, baba ve dedesinden kalan restoranın Kadıköy’de faaliyetini sürdürdüğünü kendisinin Levent’te ayrı işyeri açmayı tercih ettiğini anlattı. Özçivit, şöyle dedi:



“SEMRA ÖZAL, KÜNEFEMİZİ ÇOK SEVER”

“Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığım Balibey’in yeri bende çok ayrı. Hem bu karekteri çok seviyordum, hem de benimle güzel örtüştü. 4 kuşaktır sürdürdüğümüz iş ile Balibey’in örtüşeceğini düşündük. Türkiye’den, dizilerimizi izleyen yabancı hayranlarımızdan Rusya, Arap ülkeleri; Kuveyt, Dubai’den gelenler var. Buraya özellikle et yemeklerini sevenleri bekliyoruz. Çok eskiden beri bu işi yaptığımız için lezzeti biliyoruz. Temizlik, müşterilerle ilgi, lezzet çok önemli. Eski cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın eşi Semra hanım künefemizi yemiş çok beğenmiş babama ‘Kim yapmış’ diye sormuş. Önümüzdeki hafta tekrar gelecek o künefeyi yemeye. 2 şubemiz, Türkiye için büyüme düşüncelerimiz var. Arap ülkelerinden çok talep var. Balibey neden Arap ülkelerine gitmesin?”



“BIYIKLARIMI LOGO YAPTIK”

Burak Özçivit, çok zorlanmasına rağmen restorana zaman ayırmaya çalıştığını ifade ederken “ Genelde 1 gün boşum. O gün buraya gelmeye çalışıyorum. Sette fırsat bulduğumda buraya gelmeye çalışıyorum. Çünkü burası benim yerim. Burada yediğiniz döneri, künefeyi ben de hazırlayabiliyorum. 6 gün yoğun çalışıyorum. Diziden boşluk bulduğumda buradayım” dedi.
Özçivit, bir soru üzerine bıyıklarıyla çok mutlu olduğunu, ‘Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığı karaktere uygun bıyık bıraktığını, ‘Çalıkuşu’nda biraz değişik hali olmak üzere yine bıyıklı olduğunu anlattı. Ünlü oyuncu işyerine kendisi ile özdeşleşen, dedesi ve babasında da bulunan ‘Bıyıklı loga’ya karar verdiklerini, güzel tepkiler aldıklarını belirtti. Özçivit, bıyıklı kolye ve yüzüklerin de piyasaya çıktığını hatırlattı.



‘BALİBEY’ VE ‘KAMRAN’

Burak Özçivit, “Balibey’den sonra Çalıkuşu’na geçiş yaptık. İkisi çok farklı karakterler benim için. Biri çok daha sert, çok daha erkeksi, çok daha masküler bir karakter. Öbürü daha naif, tatlı şiirleri olan naif ve efendi bir adam. Çok zordu o şartlarda ondan ona geçmek. Hiç kolay olmadı. Ama bana sorarsanız benim gönlüm Balibey’den yana. Ben Balibey tarafını seviyorum” diye konuştu. Yemek yemeyi sevdiğini ancak, kilo almaması gerektiğini ifade eden Özçilik, “Hergün bir şekilde döneri bana tattırırlar ondan sonra müşteriye gider. Uğradığımda babam mutlaka döner yedirir” dedi.

“EVLİLİK KISMET”

Özçivit, sevgilisi Ceylan Çapa ile ilgili soru üzerine, “Hiçbir şekilde kıskanç değil. İşime saygı duyar. İşimin bir parçası. O çok saygı duyar. Kesinlikle kıskanmaz” derken, yakında evliliği düşünüp- düşünmediği sorusuna, “Kısmet, bir şey diyemiyorum şu an” dedi.