Gazete Vatan Logo

Balbay 200 imzayla aday oluyor

Balbay 200 imzayla aday oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına aday olan İzmir milletvekili Mustafa Balbay, delegelerle tek tek telefonla görüşerek 200 imza ile kurultaya aday olacağını ve bunun birkaç katı oy hedefi ile ipi göğüsleyeceğini söyledi.

16-17 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek 35. CHP Olağan Kurultayında genel başkanlığa aday olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kurultay öncesi delege temaslarını sürdürüyor. Yılbaşı sürecini delegelerle telefon trafiği yaparak geçirdiğini belirten Balbay, “Delegelerin büyük bölümünde mevcut gidişle partinin büyüyemeyeceği kanısını gördüm. Önerilerimin ve hazırladığım manifestonun dikkatlerinde olduğunu söylediler. Görüşmelerinde, delegelerin kurultaya peşin hükümle gelmediğini, 15 günlük süreyi ortak akıl ile değerlendireceklerini gördüm. 200 imza ile kurultaya aday olacağım. Devamında bunun birkaç katı oy hedefi ile ipi göğüsleyeceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

“UMUT YORGUNLUĞU VE HAMLE ARAYIŞI”

Delegelerin beklentilerinin bölgelere göre farklılık gösterdiğini, milletvekili çıkaramadıkları bölgelerde umut yorgunluğu ve hamle arayışının olduğunu ifade eden Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 günlük süreçte kurultaydan önce Ankara’ya gelerek tekrar temaslarda bulunacağım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları sadece ‘kimler seçilsin?’ diye değil, ‘hangi politikaları belirleyelim?’ arayışı ile örülü olmuştur. Bu sadece ‘kim gitsin?’, ’kim kalsın?’ olayı değil.”

Haberin Devamı

“KENDİ ADIMLARIMLA İLGİLİYİM”

Genel başkanlığa aday olacak diğer isimlerin yaptığı çalışmalarla ilgili doğrudan bir hesaplama yapmadığını, kendi adımlarıyla ilgilendiğini kaydeden Balbay, “Herkesle görüşüyoruz. Benim ana eksenim delegelerle birebir buluşmak ve onlara dokunmak. Önümüzdeki 15 gün çok önemli ancak benim diğer adaylarla ilgili doğrudan bir temasım yok” ifadelerini kullandı.