Gazete Vatan Logo

Bakın yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz!

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da katıldığı Kemaliye-Dutluca yolu temel atma töreninde, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar, terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın” dedi

Bakın yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz!

Önceki gün geldiği Erzincan’daki açılış ve temel atma törenlerine dün de devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Kemaliye ilçesini Elazığ Dutluca’ya bağlayan 44 kilometrelik yolu 22 kilometreye indirecek projenin temel atma törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte katıldı. Tören öncesi halka hitap eden Yıldırım, önemli mesajlar verdi:

‘Çok ocaklar söndü’

“10, 20, 50 yıl sonra bu yollardan geçenler hepimizi rahmetle, iyilikle anacaklar. Bu yollarda çok ocaklar söndü, çok vatandaşlarımızı kaybettik. Bizim görevimiz de bedeli ne olursa olsun buraları, bu dağları delmek, Fırat’ın üzerine köprüler kurarak bu yolları yapmaktır. Türkiye’yi son 15 yılda 3 kat büyüttük. Yollar, havaalanları, köprüler, tüneller yaptık. Yoları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Bakın yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz, alçaklara geçit vermeyiz. Vatanın milletin birliği beraberliği kardeşliği için elimizde ne imkan varsa sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar, terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere ne bölücülere ne de DEAŞ’çılara fırsat verecektir.”

Haberin Devamı

‘Konuş babam konuş’

“Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidardır Ak Parti. Muhalefet zavallı, ne yapsın? Hiçbir şey yok konuşuyor. Konuş babam, konuş. Konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi. Arkadaşlar bizim onlara laf yetiştirecek zamanımız yok. Çıkmışlar Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Türkiye’ye gelmeyin, güvenlik yok diyorlar. Kardeşim bir insan memleketini şikayet eder mi? Yazık, günah. Bu memleket hepimizin burada sevinçte de kederde de bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız.”

Baba ocağına komando taburu

Başbakan Binali Yıldırım, baba ocağı Refahiye’de de Eneryegaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu ek binası temel atma törenine katıldı. Refahiye’ye 300 komandonun yer alacağı bir tabur kurulacağını ve bu taburun bölgede teröre göz açtırmayacağını söyleyen Yıldırım, şunları söyledi: “15 yıl boyunca hizmet ettik ama başımıza da gelmeyen iş kalmadı. Kumpaslar 17-25 Aralıklar, Anayasa krizleri ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimi. O gece alçaklar asker kılığına girmiş FETO teröristleri, tanklarla, toplarla, uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken milletimizin her ferdi, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz, Cumhurbaşkanımızın davetiyle meydanlara indi. Ay yıldızlı bayrağı indirmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Bu sevginiz hiç karşılıksız kalmadı, bundan sonra da asla kalmayacak. Her zaman yanınızda olacağız.”

Haberin Devamı