Gazete Vatan Logo

Bakım parası bıktırdı jet sayısı yüzde 25 azaldı

5 yıl önce Türkiye’deki iş jetlerinin sayısı 100’e dayanırken, bu rakam şimdi 78’e geriledi. Bakım maliyetleri, ayda 16 bin 500 doları bulan pilot maaşları, iş adamlarını bezdirdi

Bakım parası bıktırdı jet sayısı yüzde 25 azaldı

Türkiye’de 2008’de 55 olan iş jeti sayısı 2012’de 98’e çıkarken bu yılın Ağustos ayı itibariyle 78’e düştü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) verilerine göre, uluslararası hava taşımacılığı sektörü son 10 yılda yüzde 5.6 büyürken Türkiye’de bu oran yüzde 14’ü buldu.

Havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye’de, ekonomideki gelişmeye paralel iş jetlerine de talep arttı. Türkiye’de 2008’de 55 olan iş jeti sayısı, 2012 sonunda 98’e ulaştı. Ancak bu yılın Ağustos ayında iş jeti sayısı 78’e geriledi.

Hava sahasına ücret

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, 4, 8, 16 kişilik yolcu kapasiteli iş jetlerinin, genellikle zamanı kısıtlı iş adamları ve devlet yöneticileri tarafından kullanıldığını belirtti. Hava taksi işletmesi olan şirketleri tarafından kiraya verilen jetlerin, saatlik ücretlerinin 3 bin dolar ila

4 dolar arasında değiştiğini ifade eden Atılgan, normal tarifeli uçak bileti fiyatının çok üzerinde olan iş jetlerinin, iş adamları tarafından kiralandığını söyledi. Son yıllarda jet sayılarındaki düşüşün, maliyet ve masraflarının fazla, amortisman giderlerinin yüksek olmasından kaynaklandığını dile getiren Atılgan, hava taksi işletmeciliğinden para kazanmanın mümkün olmadığını savundu.

Haberin Devamı

THK Başkanı, şöyle devam etti: “Günlük birkaç saat uçuracak iş bulamazsanız, masrafın altından kalkmak kolay değildir. Yani kaptan pilot maaşı 10 bin dolar, ikinci kaptan pilotun maaşı 6 bin 500 dolardır. Hava sahasını kullandığınız her ülkeye, yere indiğinizde yaptığınız her servise para ödersiniz. Jetin her anı para ödemekle geçer. Bu jetlerin motor, gövde ve periyodik bakımları çok masraflı. Maalesef Türkiye’de jetlerin bakımı konusunda ciddi zafiyetler var. Maliyetin büyük kısmını oluşturan motor bakımı, yurt dışında yapılıyor.”

THK hava taksi işinden çıkıyor

Türkiye’de piyasa değeri ortalama 8 ila 10 milyon dolar arasındaki jetlere talebin bulunduğunu söyleyen Kürşat Atılgan, THK’nın da 2 iş jetinin bulunduğunu söyledi. Atılgan, bunlardan birinin Ukrayna’ya aylık 50 saat garanti uçuşuyla kiraya verildiğini kaydetti. Atılgan, kurum bünyesinde jetleri satacaklarına işaret ederek, “Biz, hava taksi işletmeciliğinden çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı