Gazete Vatan Logo

Bakıcılık yaptığı evde darp ve taciz iddiası

Zonguldak'ta bir kadın, bakıcılık yaptığı evde darp ve taciz edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bakıcılık yaptığı evde darp ve taciz iddiası

Bahçelievler Mahallesi'nde N.P'nin 12 yıldır bakıcılığını yapan Kübra Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu evde iki erkek bir kadın tarafından darp ve taciz edildiğini öne sürdü.

Yaşadığı şiddet ve cinsel tacizin etkisinden kurtulamadığını ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Akçay, "2006'dan bu yana N.P'ye bakıyorum. Banak tuzak kurdular, N.P. kapıyı açtı. Kapıdan içeri iki erkek bir bayan girerek bana saldırmaya başladılar. Bana, 'Neden buradan çekip gitmedin. Sen hala burada mısın, burayı biz sana mı bırakacağız? Seni öldüreceğiz.' diye bağırıp küfür ettiler, cinsel tacizde bulundular. Sonra da döverek beni dışarı attılar." ifadelerini kullandı.

Komşuların 112 Acil Servise haber verdiğini, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesinde kalp krizi geçirmesi nedeniyle üniversite hastanesine sevk edildiğini anlatan Akçay, "Beni darbeden, bana tacizde bulunan kişilere karşı tüm haklarımı arayacağım. Burada mağdur olan benim. Ben adalet istiyorum ve adalete sığınıyorum." dedi.

Haberin Devamı

Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Dernek Başkanı Yüksel Yayla da Akçay'ın kendilerini arayarak yardım istediğini ve kendisine sahip çıktıklarını belirterek, "Biz kadın dayanışması içerisindeyiz ve bu yaşananı kelimelerle ifade edemiyorum. Kadınlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bu yaşananlar karşısında adalet istiyoruz ve adalete güveniyoruz." diye konuştu.