Gazete Vatan Logo

Bakanlık, ‘Panik yapmayın’ diyor

Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hürrem Bodur, tespit edilen aktif virüsün yeni olmadığını söyledi.

Bakanlık, ‘Panik yapmayın’ diyor

Bodur, “2009’da halk arasındaki tabiriyle ‘domuz gribi’ salgını yaşandı. Bundan sonra her yıl bu sezonda influenza A (H1N1) görüldü. Şimdi de H1N1 var ancak sadece domuz gribi yok. Bunun yanı sıra influenza A (H3N2) alt tipleri de görülüyor” diye konuştu.

Bodur, hastalığın seyri ile ilgili de şu bilgileri aktardı, “Elimizde gribin önceki yıllara göre daha ağır seyrettiğine dair bir veri yok. Şu an için panik yaratacak bir durum bulunmuyor ancak tedbirli olmak gerekiyor. Özellikle gribin ağır seyredebileceği risk grubunda bulunanların aşı yaptırmaları önem taşıyor.

Kimler aşı yaptırmalı

Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği, astım, kronik akciğer, kalp-damar sistemi hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar, kan hastalığı, şeker hastalığı, nörolojik hastalığı, metabolik hastalığı, kronik karaciğer hastalığı bulunanlar, aşırı kilolular, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubundadır. Bu gruplara grip aşısı yapılmasını tavsiye ediyoruz.”

Haberin Devamı