Gazete Vatan Logo

Bakanlık ilaç ruhsatını kaybetti, ilan verdi

Bakanlık ilaç ruhsatını kaybetti, ilan verdi

Türkiye’de satışı devam eden Tobi 300 mg/5ml ve Exelon Patch 10 Transdermal ilaçlarının orjinal ruhsatları Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvuruda kayboldu. Bakanlık arşivinde kaybolan ruhsatlar için üretici firma olan Novartis ruhsatların kayıp olduğuna dair gazeteye ilan verdi. Novartis İletişim Danışmanı Tülay Kılıçdağı yaptığı açıklamada, “Türkiye’de satışı devam eden ilaçların ruhsat devamı için Sağlık Bakanlığa başvurduk. Fakat bakanlığın arşivinde orjinal ruhsatlar kayboldu. Bakanlık ruhsatı tekrar çıkarabilmek için kayıp ilanı vermemizi istedi” dedi.

Kılıçdağı, Kistik firboz olarak bilinen akciğer, pankreas, bağırsak hastalıklarında kullanılan Tobi 300 mg/5 ml ve Alzeimher tedavisinde kullanılan Exelon Patch 10 Transdermal ilaçlarının farklı aplikasyonları için her yeni başvuruda ilaçların orjinal ruhsatının ekte olması gerektiğini söyledi. 1 hafta önce başvuru dosyasını eksiksiz bir şekilde bakanlığa teslim ettiklerini belirten Kılıçdağı şunlmarı söyledi,

“Bakanlık bizimle iletişime geçerek, kendilerinden kaynaklanan bir hata sonucu orjinal ruhsatı kaybettiklerini söyledi. Satışları devam eden ilaçlar olduğu için bu durum bir mağduriyet yaratmadı. Prosedür ne gerekiyorsa onu uygulayacağız.”

Haberin Devamı