Gazete Vatan Logo

Bakanlık binasını ateşe verdiler

Brezilya’da Devlet Başkanı Temer’in istifasını isteyen göstericiler, Tarım Bakanlığı binasını ateşe verdi

Bakanlık binasını ateşe verdiler

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteride protestocular, bazı bakanlıkların binalarına saldırdı. Göstericiler Tarım Bakanlığı’nın binasını ateşe verdi. Bakanlığın özel ziyaretçi girişinden içeri giren göstericilerin, bir odada yangın çıkarttıktan sonra çevreye zarar verdikleri belirtildi.

Yetkililer, başkentteki gösteriye yaklaşık 35 bin kişinin katıldığını belirtti. Bakanlık binalarını korumak için binaların önüne askeri birlikler sevk edilirken kent sokaklarında da polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bariyer kurdular

Sokaklarda, polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda en az bir kişinin yaralandığı, bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtiliyor. Polis, göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve biber gazı kullandı. Polise taş atan göstericilerse yer yer bariyer kurdu ve kurdukları bariyerleri ateşe verdi.

Reddediyor

Göstericiler, Devlet Başkanı Michel Temer’in istifasını, erken genel seçime gidilmesini ve ekonomik reform planlarının geri çekilmesini talep ediyor. Temer kendisine yöneltilen yeni yolsuzluk iddialarını reddetmişti.

Haberin Devamı

Ülkenin önde gelen gazetelerinden O Globo, Temer’in siyasetçi Eduardo Cunha’ya rüşvet ödenmesinin gerçekleşmesine izin veren bir ses kaydının olduğunu öne sürmüştü. Cunha’nın ismi parlamentonun alt kanadının sözcüsüyken yolsuzluk ve rüşvet skandalına karışmış, görevinden ayrılan siyasetçi, Mart ayında yolsuzluk, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından hapse girmişti.

Temer, adının karıştığı yolsuzluk skandalıyla ilişkili bir tanığa sessiz kalması için rüşvet vermekle suçlanıyor. Brezilya’da kabinenin üçte biri hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yürütülüyor.