Gazete Vatan Logo

Bakanlık 'şehit tazminatını' terörist ailesinden istedi

Şehit Osman Altınsoy'un iki kardeşine 3 bin YTL ödeyen devlet, tazminatın tahsili için terörist ailelerine dava açtı. 'Ölenlere dava açılamayacağını' gerekçe gösteren Ergön ailesi ise Bakanlık'tan 5 bin YTL'lik tazminat istedi

Milli Savunma Bakanlığı 1 Ağustos 2002 günü şehit düşen Osman Altınsoy'un 2 kardeşine ödediği 3 bin 502 YTL tazminatı tahsil etmek için çatışmalarda ölen 5 PKK'lının (KADEK) ailelerine dava açtı. Bakanlığı temsilen Lice Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen A. Murat Ayşen imzasıyla verilen tazminat davası dilekçesinde şöyle dendi:

"Güvenlik güçleri ile KADEK terörü örgütü mensupları arasında meydana gelen başka bir çatışmada ölü ele geçirilen Veysi Azar, Mehmet Ergön, Mehmet Kadri Çiçek ve Mehmet Kaplan'ın Osman Altınsoy'un vefatına sebep olan silahlı çatışma olayına da katıldıkları belirlenmiştir. Altınsoy'un vefatına sebebiyet vererek idarenin tazminat ödemesine neden olduğundan, ödenen toplam 3 bin 502 YTL'nin tahsili için dava açma gereği doğmuştur."

Devlet de bize ödesin
Kars'ın Kağızman İlçesi'nde oturan davalı aile Ergönler ise 'ölen kişilere karşı dava açılamayacağını' gerekçe göstererek karşı dava açtı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan 5 bin YTL manevi tazminat istedi. Lice'de er Osman Altınsoy'un şehit olduğu çatışmaya katılan ve bu olaydan 4 ay sonra başka bir çatışmada ölen terörist Mehmet Ergön'ün annesi Aliye ile babası Şahmettin Ergön, oğulları yüzünden kendilerinden tazminat istenmesine tepki gösterdi. Aliye Ergön "Mehmet'i 20 yaşında askere gönderdik, askerliğini bitirdi bir daha göremedik. Sonradan bize öldürüldüğünü söylediler. Öldürülen askerler için para istiyorlar" dedi.

Şahmettin Ergön ise "Bu nasıl bir kanundur? Devlet oğlum için tazminat verirse ben de veririm" diye konuştu.

Haberin Devamı