Gazete Vatan Logo

Bakanlar Kurulu hazır!

CHP’li Muharrem İnce, dün İzmir’de tarihi bir miting yaptı. 2 milyon kişiye seslenen İnce, “Bakanlar Kurulu listem hazır, yakında açıklayacağım. Her partiden temsilcinin olacağı zımba gibi bir ekip var” dedi...

Bakanlar Kurulu hazır!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TÜSİAD ziyaretinin ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki dev mitingde İzmirlilere seslendi. ‘Sahnenin önünde 1 milyon insan varsa 1 milyon kişi de sahnenin arkasında duruyor’ diyen İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Bu seçimin kaybedeni yok!

Türkiye Cumhuriyeti’nin seçiminde ilk kez bu seçimin kaybedeni olmayacak. Sadece anket şirketleri kaybedecek, Erdoğan bile kaybetmeyecek. Bu seçimi ben kazandığımda tüm Türkiye kazanacak. Ben bütün annelere sesleniyorum, tüm partililerin annelerine sesleniyorum. Çocuklarınıza iyi eğitim vereceğiz. Onları tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Eğitimimiz, okullarımız arasında bir ayrıcalık olmayacak. Gelir dağılımda eşit olacağız.

Bakanlar her partiden...

Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, bakanları yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insan olacak. Orada CHP’li olacak, ülkücü olacak, HDP’li olacak, İYİ Partili olacak, AKP’li de olacak. Türkiye’yi birleştireceğiz, Türkiye’yi kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyorum.

Haberin Devamı

Yardımlara zam

Son günlerde bir dedikodu uyduruyorlar; Muharrem İnce seçilince yardımları kesecekmişim. Hangi yardımları? 1-Doğum yardımı 2-Gebelik yardımı 3-Dul maaşı 4- Muhtaç asker ailesi yardımı 5-Şartlı eğitim yardımı 6-Öğrenci yardımı 7-Kaymakamlık bursu 8-Yoksullara kira yardımı 9-Engelli bakımı 10-Fakir muhtaç yardımı. Sizin huzurunuzda 81 milyona söz veriyorum. Namus sözü veriyorum, bu saydığım yardımlara Temmuz’dan itibaren 100 TL zam yapacağım.

4 milyon Suriyeli gidecek

48 saat içinde OHAL’i kaldıracağız. Merkez Bankası bağımsız bir politika uygulayacak. PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edeceğiz. Suriye’ye büyükelçi atayacağız. 4 milyon Suriyeliyi davulla zurna ile Suriye’ye göndereceğiz. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Cumhurbaşkanı Yargıtay’ın salonuna girdiğinde ayağa kalkmayacak yüksek yargıçlar arıyorum.

İlk 100 günde neler yapacak?

Haberin Devamı

Şimdi size ilk 500 gün içinde yapacaklarımızı anlatacağım. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. 100 gün içinde girişimcilik merkezleri kuracağız. Tekstil, moda, tasarım akademisi açacağız. Eğitim, siyasetin toplum mühendisliği aracı olmaktan çıkarılacak. Yeni bir sınav sistemi olacak, ama herkesin kabul ettiği bir sistem. Yurt sorununu kökünden çözeceğiz. Engelliler için yaşam merkezi açacağız. Aile sigortasını hayata geçireceğiz. Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız. Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız.