Gazete Vatan Logo

Bakandan şehit cenazesinde CHP yasağı!

CHP İl Başkanları’nın şehit cenazelerine katılmamasına yönelik talimat gönderdiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu, “Onların gideceği adres, PKK terör örgütü mensuplarının cenazeleri var” dedi

Bakandan şehit cenazesinde CHP yasağı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün İstanbul 1. bölgedeki ilçelerde AK Parti teşkilatlarına seçim sonuçları için teşekkür ziyaretlerinde bulunurken, CHP’ye ve HDP’ye yönelik sert mesajlar verdi. AK Parti karşısındaki ittifakın terör örgütüyle işbirliği yaptığını ifade eden Soylu, Selahattin Demirtaş’ın yüzde 8,5 aldığına dikkat çekerek, “Aslen HDP baraj altı kalmıştır. Doğu ve Güneydoğu’da oyunu düşürmüştür, millet ona cezasını kesmiştir” dedi. CHP’nin bir kısım seçmeninin HDP’yi baraj üstünde tuttuğunu savunan Soylu, “Bu yüz karası bir sorumluluktur” dedi.

PKK cenazesine gidin!

CHP İl Başkanları’nın şehit cenazelerine katılmamasına yönelik talimat gönderdiğini de aktaran Bakan Soylu, “Valilere müsteşarım üzerinden böyle bir talimat gönderdim.

‘CHP İl Başkanlarını bundan sonra protokole kabul etmeyin’ dedim. Onların gideceği bir adres var; o adresi onlara gösetereceğiz. Onların gideceği adres, PKK terör örgütü mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırttırıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan orada ayıracağız. Sandıkta beraberlerdi cenazede de beraber olacaklar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Pervin Buldan’ı aradım

Bakan Soylu, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde Mevlüt Bengi’nin PKK’lılar tarafından infaz edilmesiyle ilgili bir soru üzerine, HDP Eş Başkanı Buldan’la yaptığı telefon görüşmesine de değindi. Soylu, “Kendi çocuğu kızamık olunca, öksürünce hastane hastane koşanlar, oradaki kardeşimizin katline nasıl bir süreçle katkı koydular o açıktır. Orada, yani Doğu ve Güneydoğu’da oyunu düşüren HDP, PKK üzerinden intikam almaktadır. Buna kimse müsade edeceğimizi düşünmesin. Evet, bu haberi alınca ilk önce Pervin Buldan’ı aradım. Kendisinin yaptığı açıklamada eksik yoktur, fazla vardır. Bu topraklarda kimse PKK’yı yeşertemez” dedi.

Çelenge tepki

Kahramanmaraş’ın Engizek Dağları bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan (25), Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Tören öncesi cami avlusuna getirilen CHP Bursa İl Başkanlığına ait çelenk, tepki gösteren bir grup tarafından yere atıldı. Çelenk, gerginliğin artması üzerine polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş protokolün hemen arkasında şehidin yakınlarıyla birlikte saf tuttu. Şehidin cenazesi ilçeye bağlı Gedikler Köyü mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı