Gazete Vatan Logo

Bakandan mühendislik okuyan kızlara destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü’ programına katıldı.

Bakandan mühendislik  okuyan kızlara destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü’ programına katıldı. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yapılan ‘Tam Yetkili Temsilciler’ konferansında her yıl Nisan Ayı’nın 4’üncü Perşembe gününün ‘Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü’ olarak belirlenmesi sebebiyle düzenlenen programda Bakan Kaya’nın yanı sıra BTK Kurul Üyesi Figen Kılıç, Revna Demirören, HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin ile ortaokul ve liselerde eğitim gören kız çocukları yer aldı.

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında bilgi sahibi olması ve kariyer planı yapmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Kaya, “2002 yılında yüzde 45 olan kız çocuklarının ortaöğretimde okullaşma oranı bugün yüzde 83’lere ulaşmış durumda. 2002’de yüzde 13 olan kız çocuklarının üniversite katılım oranı yüzde 44.4’e yükselmiş durumda. Bu oranla şu anda erkeklerin önündeyiz kızlar” dedi.

Haberin Devamı

Fatma Betül Sayan Kaya, bilgi teknolojileri alanında lisans eğitimi gören kız çocuklarının oranının yüzde 28’lerde olduğunu aktardı. Bakan Kaya, “Mühendislik alanında da kızlarımızın oranı yüzde 29’larda, 28’lerde. Biz bu oranları yeterli bulmuyoruz. Bu oranı artırmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu fakülteleri tercih ettiklerinde kız öğrencilerimize burs veriyoruz. Üniversiteyi bitirdiklerinde de alanlarında istihdam desteği sağlıyoruz. Türkiye’nin mühendis kızları projesini gerçekleştirdik. Özellikle liselerde kız öğrencilerimize mühendislik alanını tanıtıyoruz” diye konuştu.