Gazete Vatan Logo

Bakan Zeybekçi: İyi ki CHP ve MHP var!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ''Etnik, siyasi ve inanc¸ farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Ben şimdi diyorum ki iyi ki CHP var, iyi ki MHP var. İyi ki diğer partiler var ki Türkiye'deki bu güç ortaya çıkıyor" dedi.

Bakan Zeybekçi: İyi ki CHP ve MHP var!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Etnik, siyasi ve inanç farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Ben şimdi diyorum ki iyi ki CHP var, iyi ki MHP var.İyi ki diğer partiler var ki Türkiye'deki bu güç ortaya çıkıyor. Bundan sonra da yolumuza böyle devam edeceğiz" dedi.

Bakan Zeybekci, Hollanda'nın Lahey kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazdığını söyledi. Ülkenin bu dönemde Çanakkale ruhu ile hareket ettişine işaret eden Zeybekci, konuşmasını şu sözleri sarf etti:

"Görüyorsunuz, geldik buradayız. Hepimiz farklı partilerdeniz. Burada dostlarımıza Türkiye'yi anlatıyoruz. Hollanda bizim 400 yıllık dostumuzdur. Hollanda, 22 milyar avro ile Türkiye'deki yabancı sermaye yatırımlarının ilk sırasındadır. Ülkemizde bizimle aynı kaderi paylaşmaya razı olmuş bir milletin mensuplarından bahsediyoruz. Başımızın üzerinde yerleri var. Burası 11 milyar avro ile bizim de en çok doğrudan yatırımımızın olduğu ülke. Bugün burada olmamızın sebebi algıyı değil olguyu yani gerçeği anlatmaktır. Buraya güçlü Türkiye'yi anlatmaya geldik. Türkiye'nin gelecek dönem projelerini anlattık ve onlardan da bu konuda destek aldık. Yeni bir dünya kurulacaksa Türkiye, o yeni dünyayı kuran ülkelerden biri olacaktır." Ülkedeki farklılıkların zenginlik olduğunu anlatan Zeybekci, "Etnik, siyasi ve inanç farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Ben şimdi diyorum ki iyi ki CHP var, iyi ki MHP var.İyi ki diğer partiler var ki Türkiye'deki bu güç ortaya çıkıyor. Bundan sonra da yolumuza böyle devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı