Gazete Vatan Logo

Bakan Yıldız'dan lades

Enerji Bakanı Yıldız ve Çalışma Bakanı Dinçer yeni yıla maden ocağında girdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, yılın son saatlerini Zonguldak maden ocağında geçirdi; Madencilerle birlikte tavuk, dolma ve börek yediler

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yılın son saatlerinde Zonguldak’ta maden ocağında maden işçilerinin yanına indi. Asansörle yerin 260 metre altına inen 2 Bakan, kömür üretiminin yapıldığı bölgede inceleme yaptı ve ellerine aldıkları makine ile kömür çıkardı. Bakanlar, burada eli yüzü kömür karası içinde kalan işçilerle sohbet etti. İşçilerden biri, Bakan Yıldız’dan ücretlere zam istedi.
Bakanlar, daha sonra sohbet ettikleri işçilerle birlikte akşam yemeği için yerin 260 metre altında tahta ve kalaslardan hazırlanan masaya geçti. Bakanlar, beraberindekilerle birlikte tavuk, dolma, börek, domates, soğandan oluşan yemeği yerken, maden işçilerinin önünde yemek bulunmaması dikkat çekti. Bakan Yıldız, masanın en ucunda oturan işçileri fark ederek, yemek ikramında bulundu. Bakan Yıldız, yanındaki maden işçisiyle ladese tutuştu. Ladesi, kek ikramını madencinin geri çevirmemesi üzerine Bakan Yıldız kazandı. Yemek ardından Bakanlar, aynı ocakta asansörle eksi 540 katına indi. Burada paytona binen Bakanlar, geçen 17 Mayıs’ta 30 madencinin ölümüyle sonuçlanan grizu faciasının meydana geldiği yere geçti. İki Bakan, kazanın üzerinden 7.5 ay geçmesine rağmen hala çıkarılamayan maden işçileri 41 yaşındaki Dursun Kartal ve 31 yaşındaki Engin Düzcük’ün cenazelerinin savrulmuş olabileceği düşünülen içi su dolu kuyunun başında, yürütülen onarım çalışmaları hakkında Çinli mühendislerden bilgi aldı.

Maden ocağındaki tahribatın, patlamanın şiddetini gözler önüne serdiğini belirten Bakan Dinçer, 28 madencinin cenazesinin kurtaran ekiplerin ortaya koyduğu fedakarlığın o dönem küçümsendiğini söyledi. Bakan Dinçer, “Kurtarma ekiplerimiz ve işçilerimiz büyük çabayla burada insanları 3 gün gibi kısa sürede çıkarmayı başardı. Burada hala 2 canımız yatıyor. Onları çıkarmak için bütün çabamızı sarf ediyoruz. Bu arkadaşlarımız burada yattığı sürece bizim içimiz rahat etmeyecek” dedi.

‘Eli öpülesi insanlar’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önce Zonguldak’a gelme kararı aldığını, daha sonra ise bu kararını değiştirdiğini öğrendiğini belirten Bakan Ömer Dinçer, şöyle dedi:
“Üzüldüm biraz. Keşke hep birlikte bu ülkenin bakanları olarak, ana muhalefet partisi lideri olarak buraya beraber gelebilseydik. Lütfen gelip burayı görsünler, buradaki sorunu farketsinler. Belki bunun üzerinden siyaset yapma yerine ortaklaşa çözümler üretme şansımız olur. Madenci arkadaşlar, cefakarhane, vefakarhane şekilde çalışıyor. Benim kazandığımdan daha helal bir para kazanıp onu çocuklarına götürüyorlar. Helali hoş olsun. Eli öpülesi insanlar bunlar.” Bakanlar, yeni yıla 1 saat kala ocaktan çıkarak istirahate çekildi.

800 metre derine indiler

Dinçer ile Yıldız, Zonguldak’tan helikopterle Bartın’ın Amasra İlçesi’ne gelerek HEMA A.Ş.’ye ait maden ocaklarında incelemede bulundu. 800 metre derinliğindeki kuyuya inen Dinçer ve Yıldız kuyuları inceledi. Kuyu çıkışında Yıldız, “Yatırımcımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel, profesyonelce bir çalışma yapılmış” dedi.

Haberin Devamı