Gazete Vatan Logo

Bakan Yıldırım: Üstesinden geleceğiz

Bakan Yıldırım: Üstesinden geleceğiz

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaretinde Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı krizin turizm sektörüne olumsuz etkilerinin söz konusu olduğunu belirterek, "Bunların hepsi gelip geçici şeylerdir. Bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da 23 Nisan’da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya çalışmalarını yerinde incelemek için yapacağı ziyarete eşlik edecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım öğle saatlerinde kente geldi. Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Antalya’nın Türkiye’nin dışarıya açılan kapısı, aynası ve vitrini olduğunu kaydetti. Antalya’nın oldukça beğeni alan ve ’en başarılı toplantı’ olarak tarihe geçen G-20 Liderler Zirvesi’ne de ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yıldırım, Antalya’nın Türkiye’nin turizm merkezi, uluslararası spor kültür, kongre turizmi gibi etkinliklerin gerçekleştiği bir il olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: "Gerek botanik EXPO’si gerekse diğer etkinlikler bakımından Antalya’nın altyapısının daha da geliştirilmesi önemli önceliğimiz. Bakanlık olarak Antalya’da şu anda 54 projemiz var. Bunun toplam tutarı yaklaşık 3.7 milyar lira. Bunun yaklaşık 1.3 milyar lirası harcanmış, tamamlanmış, geri kalan kısımları da önümüzdeki yıllarda bitmiş olacak. Devam eden çok proje var. 18 kilometre şehirden havalimanı ve EXPO merkezine yapılacak raylı sistem EXPO’nun başladığı tarihe yetiştirilmiş olacaktır. Bunun için çok hummalı bir çalışma devam ediyor. Yine bu amaca yönelik önemli ölçüde bağlantılar, alt üst geçitler, kavşaklar var. Takriben 12 köprü kavşak, geçit yapılıyor. Bunlar da kısa sürede tamamlanmış olacak."

Haberin Devamı

YATIRIM 5 MİLYARA DAYANDI

Binali Yıldırım, Antalya’ya yapılan yatırımlarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve 2003’ten bugüne kente yapılan yatırımların tutarının 5 milyara dayandığını söyledi. Bu yatırımlar içinde Gazipaşa ve Antalya havalimanlarını bulunduğu ve şimdi Antalya’nın batısında Kaş - Demre arasında bir havaalanının etüt çalışmalarını sürdüğünü aktaran Bakan Yıldırım, gelecek dönem projeleri arasında Akdeniz sahil yolunun doğu ve batı kesimlerinin tamamlanması gibi önemli çalışmaların yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

KARAYOLU ÇALIŞMALARI

Alanya istikametinden Taşucu’na kadar uzanacak doğu kesim çalışmasının oldukça zor olduğunu ve hatta 28 tünel ve viyadüğün inşa edileceğini belirten Bakan Binali Yıldırım, Kaş ve Finike arasında devam eden Batı Akdeniz Sahil Yolu’nun ise gelecek dönemde tamamlanacağını aktardı. Bununla birlikte kuzey - güney bağlantısında Dereboğazı yolunu öncelikli olarak ele aldıklarını ve ihalesinin kısa bir süre içinde gerçekleşeceğini belirten Bakan Yıldırım, kentin doğu ve batı çevreyollarını ise en geç 2017’de tamamlamayı hedeflediklerin aktardı. 37 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu’nu ihale sürecinin tamamlandığını ve temel atma çalışmasının kısa bir zaman aralığında yapılacağını belirten Yıldırım, "Bunun devamı batıya geçiş 13 kilometrelik bölümün de proje çalışmaları devam ediyor" dedi. Bu yıl üzerinde önemle çalışılacak bir yolun da Antalya - Burdur yolunun Antalya - Kızılkaya bölümü olduğunu belirten Yıldırım, 52 kilometrelik yolda çalışmalarını yıl içinde başlayacağını söyledi. Ayrıca Antalya - Alanya yolunun yaz aylarında çok ciddi trafik aldığını, her ne kadar bu yolda kavşak düzenlemesiyle trafik akışkanlığı gerçekleşse de kuzeyden 155 kilometrelik bir otoyola ilişkin proje ön çalışmalarını da tamamladıklarını aktaran Yıldırım, "Yatırım programına almak suretiyle yap - işlet - devret ya da kamu - özel ortaklığıyla buranın da yapımını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz gibi ’Durmak yok Antalya için çalışmaya devam’ diyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

’ANTALYA DAHA FAZLASINA LAYIK’

Hızlı tren hatlarını proje çalışmalarını devam ettiğini ve öncelikli olarak Isparta - Burdur koridorunu ele aldıklarını, sonrasında Nevşehir - Konya - Kayseri aksını çalışacaklarını belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Bunun dışında deniz yapıları var. Çeşitli yat limanları var. Balıkçı barınakları, kıyı yapıları var. Bunlarını bir kısmı kendi öz kaynaklarımızla, bir kısmı yap - işlet - devret modeliyle yapılıyor. Esasen biz altyapı rıhtım, mendirek, tali mendirek gibi anayapıları yapıyor ve sonrasında üzerindeki fonksiyonlar için yap - işlet - devret modelinin tercih ediyoruz. Bunu Alanya’da uyguladık. Demre ve dier projelerde uygulayacağız. Antalya’nın geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bütçe imkanlarını da zorlayarak yatırımlar devam edecek. Bizim yıllık bütçemizin dörtte birinden fazlası Antalya için. Antalya’ya helali hoş olsun. Antalya daha fazlasına layık. Antalya Türkiye’ye kazandırıyor. Antalya’yı sadece bir il olarak düşünemeyiz. Türkiye’nin içeride ve dışarıda kaynak üreten, kalkınmasına katkı sağlayan, tarihi ve doğal güzellikleriyle cennetten bir köşe. Güzel bir ilimiz."

Haberin Devamı

’ÜÇ KERE GİTTİK DÖRT KERE GELDİK’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Antalya Valiliği’ni ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yıldırım, 1 Kasım seçimleri sonrası ilk ziyaretlerinden birini Antalya’ya gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı olarak 3’üncü dönemim desem daha doğru olur. ’3 Kere gittik 4 kere geldik’ derler ya, bundan önce 23 ay ara vermiştik. Şimdi tekrar işlere kaldığı yerden devam ediyoruz" dedi.

Antalya’nın kendinden daha fazlası olan bir kent olduğunu, Antalya’nın turizm, kültür, tarih, doğa ve tarım demek olduğunu belirten Yıldırım, "Antalya’ya yapılacak her yatırım sadece Antalya’nın geleceğine değil Türkiye’nin geleceğini inşa etmek anlamına geliyor. Son günlerde turizmde özellikle kuzey komşumuzla yaşadığımız sıkıntılardan dolayı biraz olumsuzluklar olmakla birlikte bunlarını hepsi gelip geçici şeylerdir. Bunların üstesinden geleceğiz" diye konuştu.