Gazete Vatan Logo

Bakan Yıldırım'dan çok sert tepki!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu’da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte çevre yolu temel atma törenine katıldı

Bakan Yıldırım, "Biz bu yolları yaparken, bu havaalanlarını yaparken, bu deniz limanlarını yaparken ülkemizin 50 yıllık hızlı tren özlemini giderirken, havadan ve karadan bilişim otobanlarıyla iletişimde, bilişimde Türkiye’ye Afrika seviyelerinden Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına getirirken, bazı ahmaklar da bizim şantiyelerimize saldırıyor. Bu milletin mutluluğunu geciktirmek isteyen bu terör yuvalarına, bu eli kanlı silah örgütlerine de geçit yok" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’den havayolu ile önce Samsun Çarşamba Havaalanı’na, oradan da helikopterle Ordu’daki Durugöl Spor Kompleksi’ne geldi. Bakan Yıldırım’ı dün akşam kente gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri İhsan Şener, Fatih Han Ünal, Ordu Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey, Ordu Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, bürokratlar ve partililer karşıladı. Daha sonra bakanlar ve yanındakiler, karayoluyla Ordu çevre yolu temel atma töreninin yapılacağı alana geçti.

BAKAN ŞAHİN:

Merkeze bağlı Karapınar Mahellesi’nde yapılan 19 kilometre uzunluğundaki çevre yolu temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, çalışmalarından dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı kutladı ve teşekkür etti. Bakan Şahin şunları söyledi:

"Ülkemizin her yerinde Edirne’de, Ardahan’da, Iğdır’da, Hakkari’de, Hatay’da, Isparta’da her ilimizde, her bölgemizde hükümetlerimiz, milletimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın hayal ettiği, bazen de hayal edemediği büyük projelere imza atmanın başarısını tarihe not olarak düşüyor. 10 yıllık hükümetler döneminde iller bazında bölgesel ve ulusal ölçekteki büyük devlet projelerine imza atan kuruluşlarımızdan, bakanlıklarımızdan birisi de şüphesiz Ulaştırma Bakanlığımız. Bu bakanlığı 10 yıldır başarıyla idare eden bir arkadaşımız olarak, bu ülkenin bir evladı olarak, sizlerin başarısını kendi başarımız, sizlerin heyecanını kendi heyecanımız olarak biliyoruz. Ülkemizin rengini değiştiren, milletimizin yüzünü güldüren büyük projelere cesaretle, dirayetle ve akılla yaptığınız müdahaleler ve aldığınız sonuçlar itibarıyle Ordu’dan sizleri tebrik etmek istiyorum."

"9 YILDA 15 BİN 500 KM YOL YAPTIK, TÜRKİYE’NİN YOLUNU AÇTIK"

Daha sonra kürsüye çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise "Şairin biri diyor ki ’Aklınızdan çıkmaz bu şehir. Anlatmak yetersiz kalır, görmek gerek, gezmek gerek. Karadeniz bir başkadır, Ordu bambaşkadır.’ Gezmek için, görmek için ne lazım? Yol lazım. Yol olmayınca nereyi gezeceksiniz. Onun için boşuna ecdadımız yol medeniyettir, su medeniyettir dememiş. Bunun arkasında bir anlam var" dedi.

Vatan toprağının her 5 kilometresinde bir karayolları şantiyesini bulacaklarını belirten Bakan Yıldırım, Türkiye’nin yolunu açtıklarını söyledi. Bakan Yıldırım özellikle bölünmüş yol projeleriyle trafik kazalarının da önemli bir azalma olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yolları bölüyoruz, milleti birleştiriyoruz. Yolları bölüyoruz hayatları birleştiriyoruz. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Bakın, 2002’de trafik kazalarında kaybettiğimiz can sayısı 4 bindi. O zaman ne kadar araç vardı yollarda biliyormusunuz? 8 milyon araç vardı. Şimdi 16,5 milyon araç var yollarda. Kaybettiğimiz can sayısı 3 bin 800. Bu ne demek? Yüzde 41 oranında yollarda can kaybını azaltmışız. Neye rağmen? Trafikte seyreden araç sayısı iki katı artmasına rağmen yüzde 41 neredeyse azalma var. Tek bir insanımızın eğer bu yollar hayatını kurtarmaya vesile olmuşsa, bunun parayla ölçülecek bir değeri yok. Helali hoş olsun, milletimize helal olsun."

BAZI AHMAKLAR BİZİM HAVALANI,YOL ŞANTİYELERİMİZE SALDIRIYOR

Bakan Yıldırım özellikle terör örgütü PKK’nın son dönemlerde şantiyeleri basması ve iş makinelerini yakmasına da çok sert tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bakınız biz bu yolları yaparken, bu havaalanlarını yaparken, bu deniz limanlarını yaparken ülkemizin 50 yıllık hızlı tren özlemini giderirken, havadan ve karadan bilişim otobanlarıyla iletişimde, bilişimde Türkiye’ye Afrika seviyelerinden Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına getirirken bazı ahmaklar da, bizim şantiyelerimize saldırıyor. Oralara hizmet gitmemesi için var gücüyle gayret ediyor. Bunu da millet ibretle izliyor. İşte terörün gerçek niyeti milletin, ülkenin refahı huzuru mutluluğudur. Bunu bilmeyen kimse kalmadı. Evelallah hükümetimizin dirayetiyle, İçişleri Bakanımızın kararlılığıyla memleketin geleceğini, memleketin refahını, bu milletin mutluluğunu geciktirmek isteyen bu terör yuvalarına, bu eli kanlı silah örgütlerine de geçit yok. Onların silahını milletin üzerinden uzaklaştırmadıkça bize de rahat uyku yok, rahat nefes almak yok. Bir yandan milletin huzurunu güvenini sağlayacağız. İşte hemşehriniz gece demeden, gündüz demeden, yurdun her köşesinde vatandaşımıza yönelik ne faaliyet varsa, onların huzurunu bozan her ne hareket varsa aman vermeden peşini takip ediyor. Bu yolda görev yapan her türlü kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Onlar ne yaparsa yapsın, ne derse desin, şantiyelerimizi bassın, makinelerimizi yaksın ama Iğdır’a havaalanı yapılmasına engel olmaya çalıştılar. Havaalanı yaptık uçaklar vızır vızır uçuyor artık. Iğdır Türkiye’nin kartal kanatları arasına girdi. Oradan insanımız seyehat ediyor. Aynı şekilde Bingöl’de, Şırnak’ta, Yüksekova’da havaalanı yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz."

HIRÇIN KARADENİZ’E DUR BİR DAKİKA DİYORUZ

Ordu’da Türkiye’de ilk, dünyada ikinci deniz üzerine yapılan havaalanını da gündemine alan Bakan Yıldırım, "Bugün daha farklı birşey yapıyoruz. Türkiye’de bir ilke gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de hırçın Karadeniz’e dur bir dakika diyoruz. Senin üzerine havaalanı yapacağız. Ordu için Giresun için havaalanı yapacağız ve Ordu-Giresun arasında Gülburnu-Piraziz arasında havalanımızın inşaatı yükseliyor" dedi.

Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nin adına yanlışlıkla Gülburnu diye söyleyince izleyiciler ’Gülyalı’ diyerek düzeltti. Bakan Yıldırım da gülümseyerek, "Gülyalı. Heyecandan bu kadar olur. Yani yeni bir Ordulu olarak bu kadar acemiliğimizi hoş görün. Gülyalı, düzeltiyoruz" dedi.

BAKANIMIZIN BİLETİ UYKUMUZU KAÇIRIYOR

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu-Giresun Havalanı’ndan Ankara’ya dönüş bileti aldığını hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Havaalanının temelini atarken biliyorsunuz Sayın İçişleri Bakanımız gidiş-dönüş bileti almış. 2014’ün Şubat’nda. Ordu’dan dönüş bileti almış. Şimdi bizim gece gündüz uykumuz kaçıyor. Bakanın bileti yanacak diye. Onun için ne yapıp yapacağız dönüş biletine kadar Bakanımızın Ordu-Giresun Havaalanı’nı yapıp hizmete açacağız. Başka yolu yok" diye konuştu.

KARADENİZ SAHİL YOLU, 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NE BAĞLANACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü boğaz köprüsünün Karadeniz Sahil Yolu’yla bağlanacağını da söyleyerek, "Halil Rıfat Paşa diyor ki, ulaşamadığın yer senin değildir. Bırakın Ordu’yu Anadolu’ya bağlamaya daha birkaç sene önce Ordu, Samsun’a bağlanamıyordu, Ordu, Giresun’a bağlanamıyordu. Çünkü yol yoktu. Sahil Yolu’nun temelini attılar 15 yıl önce geldik ki birşey yok. Projenin adı var, daha yüzde 30’u bile yapılmamış. Sayın Başbakanımız hergün takip etti. Samsun’dan Gürcistan’a, Sarp’a kadar Karadeniz Sahil Yolu’nu yapıp hizmete sunduk. Önümüzdeki yılın sonunda batıya doğru Samsun’dan Sinop’a 156 kilometreyi daha bitiriyoruz. Bir yandan da üçüncü köprü başlıyor. Sahil Yolu batıdan da gelmeye devam ediyor. Şu anda zaten Akçakoca’dan Karadeniz Ereğli’ye kadar geldi. Oradan da Zonguldak’a çalışmalar devam ediyor. Sarp’tan İstanbul üçüncü köprüyü geçerek Edirne’den Avrupa’ya, doğudan da Gürcistan üzerinden Çin’e, Hindistan’a kadar uzanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu çevre yolunun ilk temeli İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri İhsan Şener, Fatih Han Ünal, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve törene katılan iki vatandaşın butonlara basmasıyla atıldı. Bu sırada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bakan Yıldırım’a "Bunu bugün başlıyoruz da, bir daha hangi tarihte gelebiliriz acaba?" diye sordu. Bakan Yıldırım da "Açılışı soruyor. Anladım. Ne kadar süre verelim? Ordulular adildir" dedi. Vatandaşlar da "2 yıl" diye bağırınca Bakan Yıldırım, "Yahu yapma kardeşim ya. 14 kilometre tünel var ya. Herkes kazmayı küreği alır giderse 2 yıl olur. Bütün Ordu. Ne dedik? Geç söyleyelim tez olsun az söyleyelim çok olsun, hayırlı olsun. 3 yıl hayırlı uğurlu olsun ama erken biterse de şaşırmayın" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım özel bir çağrı merkezinin de açılışını yaptıktan sonra inşaatı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı inşaatını inceledi.

Haberin Devamı