Gazete Vatan Logo

Bakan Yardımcısı duyurdu! Foça'yı kirleten gemi işte böyle bulundu

İzmir Aliağa’da fuel oille denizi kirleten geminin Palau bayraklı ‘Harrier’ gemisi olduğu dün bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar sosyal medyadan geminin nasıl bulunduğuna dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bakan Yardımcısı duyurdu! Foça'yı kirleten gemi işte böyle bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Foça'da denize fuel-oil döken geminin bulunduğunu dün açıkladı. Kurum, Palau bayraklı kuru yük gemisinin şirketine 1 milyon 644 bin 742 lira ceza kesildiğini belirtti. Harrier isimli kuru yük gemisine el konuldu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ise geminin nasıl yakalandığı açıkladı. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşayan Birpınar geminin bulunması için son teknolojinin kullanıldığını belirtti.

İŞTE BAKAN YARDIMCISININ O PAYLAŞIMLARI

"Foça’yı Akaryakıtla kirleten gemiyi yakaladık.. Geçmişe dönük son teknoloji uydu görüntülerini birleştirerek gemiyi bulduk.. Gemiye 1,645 bin TL ceza yazdık ve 8 milyona yakın temizleme masrafımızı da alacağız.. Suç duyurusunda bulunduk.. Kimse Türkiye DENİZLERİNİ kirletemez..

Türk Denizleri kimsenin atık çöplüğü olamaz.. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Denizlerimizi korumaya devam edeceğiz.. Kimseye taviz vermeyiz.. Foça’da denize akaryakıt boşaltan gemiyi ve sahibini savcılığa verdik.."

Haberin Devamı