Gazete Vatan Logo

İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş açıklama! Ve başladı

İkinci el cep telefonlarıyla ilgili kritik gelişme. Bakan Varank bizzat açıkladı. Ve başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Cep telefonu yenileme merkezleri için standardı belirledik. Standardımız Ticaret Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanarak yürürlüğe girdi ve belgelendirme işlemlerine başladık. Ürün yenileme alanındaki bu ilk standart, ülkemizde her türlü kullanılmış elektrik-elektronik ürünün ekonomiye tekrar kazandırılmasının yolunu açacak" dedi.

İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş açıklama! Ve başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu kapsamda cep telefonu yenileme merkezleri için standartlar belirlendiğini belirterek, "Standardımız, Ticaret Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanarak yürürlüğe girdi ve belgelendirme işlemlerine başladık. Şu ana kadar 7 firma yetkili yenileme merkezi olmak üzere başvurularını yaptı. Bir firmamız eksiklerini tamamlayarak ilk yetkili yenileme merkezi olmaya hak kazandı." dedi.
Varank, açıklamasında şunları söyledi: "Ürün yenileme alanındaki bu ilk standart, bundan sonra ülkemizde her türlü kullanılmış elektrik-elektronik ürünün ekonomiye tekrar kazandırılmasının yolunu açacak. Böylece hem ekonomik bir değer oluşacak hem de kullanıcıların ikinci elde güvenli ürünlere erişmesi kolaylaşacak."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in videoları sonrası başlayan tartışmaları değerlendirdi.

"Son dönemde aynı zihniyetin, kendine bulduğu bir kukla üzerinden, bakan arkadaşlarımıza ve partimize yönelik bir operasyona giriştiğini görüyoruz" diyen Varank, şöyle devam etti: "Bunlarda kukla bitmez, ama biz kuklacıları çok iyi tanıyoruz. Türkiye'nin suç örgütleriyle kol kola girmiş, çetelerle ağız birliği yapan bir muhalefetle kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Türkiye'de siyaseten başarı elde edemeyen muhalefet, bir sokak kabadayısının hezeyanlarından medet umar hale gelmiştir."

Haberin Devamı