Gazete Vatan Logo

Bakan Varank'tan corona virüsü aşısı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, corona virüsü ile ilgili yapılan aşı çalışmalarından bahsederek "Çalışıyoruz, hedefimiz 9 ay gibi sürede netice almak. Alt platform çok yoğun bir şekilde çalışıyor. AR-GE bütçemizin tamamını bu iş için kullanmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'tan corona virüsü aşısı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Varank, corona virüsü aşı çalışmalarını değerlendirdi.

İşte öne çıkan açıklamalar...

Aşı çalışmaları için üniversiteleri destekliyoruz. Aşı ve ilaç için birçok üniversitemiz çalışıyor. Tanı kitleri ve tedavi yöntemleri için de çalışılıyor. Çalışmalara katkı sağlamak isteyen herkesi katılıma alabiliriz. Çalışıyoruz. Hedefimiz 9 ay gibi bir sürede netice alabilmek. Alt platform çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Bilim insanlarımız çok güçlü neden sonuç almayalım. Gelişmelerimizi tubitak.gov.tr'den takip edebilirler.

Dün bir toplantı yaptık. Çinli ve Avrupalı bilim adamlarının online konferansını izledim. Öyle bir çalışmayı biz de yapacağız.

AR-GE bütçemizin tamamını aşı için kullanmaya hazırız. Bunu bilim insanlarına ifade ettik. Tasarruf sağlayabileceğimiz projelerimiz var. Parayı asla sorun etmeyin. Cumhurbaşkanımızın talimatı var.

Geçmişe doğru ödememiz gerekenler var. Ancak AR-GE için 1 milyar TL kullanabiliriz. Bunun tamamını ihtiyaç varsa kullanabiliriz.

Haberin Devamı