Gazete Vatan Logo

Bakan Tüfenkçi: Terör örgütünün amacı...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütlerinin amacının halkı yıldırmak ve endişeye sevk etmek amacı taşıdığını belirterek, "Millet, Allah’a hamdolsun ne endişe duyuyor ne korkuya ne de paniğe kapılıyor. Soğuk kanlılık içerisinde bu canilerden hesap sorulmasını bekliyor." dedi.

Bakan Tüfenkçi: Terör örgütünün amacı...

Tüfenkci, beraberinde Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla terör saldırısının yaşandığı mahalleye gitti.Yakınlarını kaybeden ailelerle görüşen ve taziyelerini ileten Tüfenkci, taziye evinde Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, hayatını kaybedenler için dua etti.

Daha sonra patlamanın meydana geldiği alana giden Tüfenkci, burada sürdürülen onarım çalışmalarını inceledi, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğini iletti.

- "Kelimelerle izah etmek mümkün değil"

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle Gaziantep halkına taziyelerini bildirmek ve "geçmiş olsun" dileklerini iletmek için geldiklerini söyledi.

Gaziantep halkına başsağlığı dileyen Tüfenkci, şunları kaydetti: "Gördüğümüz manzara karşısında dehşete düşmemek mümkün değil. Özellikle çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını kaybetmesi, artık insanlığı, barbarlığı, vahşiliği bırakın kelimelerle izah etmek mümkün değil. Sadece bir terör örgütü değil adeta ülkemiz son günlerde terör örgütlerinin saldırısı altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te, ondan önce Elazığ’da, ondan önce Van’da, Diyarbakır’da insanlığa sığmayan eylemler gerçekleştiren terör örgütlerinin amacı bu halkı yıldırmak, bu halkı endişeye sevk etmek, bu milleti pasifize etmek ama millet Allah’a hamdolsun ne endişe duyuyor ne korkuya ne de paniğe kapılıyor. Soğuk kanlılık içerisinde bu canilerden hesap sorulmasını bekliyor. Millet olaya el koyuyor ve milletin devletle bütünleşmesi neticesinde de bu örgütler iyice kuduruyorlar ama bu örgütlerin yaptıkları yanlarına da Allah’a hamdolsun, kar kalmıyor." -Saldırı Türk milletine yapıldı DAEŞ terör örgütünün Gaziantep’te gerçekleştirdiği hain saldırının Türk milletine yapılmış bir saldırı olduğunu kaydeden Bülent Tüfenci, "Bunun hesabını da inlerinde veriyorlar, vermeye de devam edecekler. Biz bu bataklıkları kurutacağız. Bu bataklıklar kurumadığı sürece bizim burada rahat etme şansımız çok az. Biz burada daha çok birlik beraberlik içerisinde, provakasyonlara gelmeden, birbirimize inanarak, birbirimize güvenerek, acıların üzerinden siyaset yapmayarak, bütün acıları paylaşarak, acılara ortak olarak bu acıları hafifletmemiz lazım ancak terör örgütlerine karşı dayanışmayla, bu terör örgütlerinin üstesinden gelebiliriz." dedi.

Bakan Tüfenkci, Gaziantep Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, terör mağdurlarının yaralarını sarma ve fiziki iyileştirme adına gereken adımların atıldığını gördüklerini vurguladı.

Acıların ortak olduğunu ve paylaşılması gerektiğini anlatan Tüfenkci, bu acılar üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığına işaret etti.

"Eğer teröre karşı tek ses tek vücut olmak istiyorsak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Kim birbirini ötekileştirmek için kim mezhebi, ırkı, ayrımları ötekileştirme vasıtası yapıyorsa bilin ki o terörün ekmeğine yağ sürüyordur" diyen Tüfenkci, milletin oyuna gelmeyeceğini kaydetti.

- Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya da dikkati çeken Bakan Tüfenkci, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı da esasında bu birlik beraberliği bozmaya yöneliktir. Buradan da bir kez daha kendisine geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

- Cizre'deki terör saldırısı

Haberin Devamı

Tüfenkci, Cizre’deki terör saldırısına işaret ederek, "Bu sabah Cizre’de hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden bütün güvenlik güçlerimize, şehit olan güvenlik güçlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah onlardan da bu acıların hesabı sorulacaktır. Birlik beraberlik içerisinde ben tekrar Gaziantepli hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum." açıklamasında bulundu.

Yabancı bir basın mensubunun, "Türkiye’de terörü nasıl bitireceksiniz, nasıl bitirmeyi düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Tüfenkci, şöyle konuştu: "Biz Türkiye’de terörü milletin ferasetiyle, milletin birlik beraberliğiyle, milletin devletiyle, hükümetiyle dayanışmasıyla bitireceğiz. Güvenlik güçlerimiz yeterince güçlü ve bunlarla mücadeleyi her platformda her cephede sürdürüyor ama önemli olan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her siyasi partinin ortak, birlikte hareket ederek milletimizin, vatandaşlarımızın bir bütün olarak teröre karşı ortak ses vermesiyle biz bu terörü bitireceğiz inşallah." Tüfenkci, daha sonra kına gecesine terör saldırısı yapılan gelin Besna Akdoğan’ın baba evine giderek aile ile basına kapalı görüştü.

Bülent Tüfenkci, çıkışta saldırıda yaralanana 6 yaşındaki İrfan Akdoğan’ı sevdi, annesi Nergis Akdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletip, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı