Gazete Vatan Logo

Bakan Soylu 15 Temmuz gecesini anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

Bakan Soylu 15 Temmuz gecesini anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin olduğu gece yaşadıklarını anlattı;
Milletimize ve ülkemize geçmiş olsun. Ülkemiz çok badirelerden geçti ama bizim 15 Temmuz günü yaşadığımızı bir başka şekilde değerlendirmek lazım. Darbenin iyisi kötüsü olmaz, azı çoğu da olmaz. Darbe darbedir. Darbe insana, ülkeye, millete, şuura, zihniyete... Bütün bunların üstnde bir kavtram olarak özgürlüğe ve vatana ve hukuka... Biz bireyiz. Bizim hukutan başka herhangi bir sığınacağımız bizim muhafaza edileceğimiz bir alan söz konusu değildir. Vatan da öyledir. Kıymetini çok iyi anladığımız için milyonlarca insanın her gün meydanlarda olduğu demokrasi de öyledir.
Darbenin olduğu dakikalarda bütün o örneğin Adnan Menderes'in uçakla beraber uçak dolusu altınala yurtdışına kaçtığı haberlerin yayılmasından, Eskişehir'deki havacıların bildirileri atmasından, İstanbul Emniyet Müdürü'nün oğlunun sınavda taciz edilemsine kadar, bütün yaşananlar gözlerimin önünden geçti.
Aklımdan o dakikada bir şey geçti. Türkiye 100 yıllık bir travmaya doğru gidiyor. Milletler kolay liderler bulmazlar. Yani hepimizi yöneticilik yapıyoruz liderlik, demokratik liderlik bunlar çok farklı şeylerdir. Türkiye bir liderlik bulmuş. Tarihsel bir liderlik bulmuş. Aklıma ilk gelen "eyvah bu liderlik düşüyor" diye bir iç acıması geçti.
* O gece Hasan Polatkan aklımdan geçmedi ama "liderlik düşüyor mu" dedim
* Bakanlık'taydım. Acil telefon geldi. İstanbul'da köprüyü kapatmışlar.
* Bakan yardımcım aradı, Ankara'nın üzerinde uçakların uçtuğunu söyledi. Nerede uçtuklarını sordum. Cevabı duyunca hemen "darbe oluyor" dedim
* Başbakanımı aradım. "Nedir bu kepazelik dedi". Talimatını sordum. "Başbakanlıkta olmak uygundur, bakan arkadaşları ara onlar da gelsinler" dedi.
* Başbakanlığa gittim. Korumalara, "burası sizin namusunuzdur" dedim.
* Televizyon kanalına kendim bağlandım. Darbeyi tanımadık. Fetullahçı yapı içinden oluşturulduğunu gördük.
* Daha sonra bakan arkadaşlarımızla TBMM'ye doğru arabalarla hareket ettik.
* Meclise gelin çağrısı yaptıktan sonra TBMM'yi daha fazla hedef haline getirmiş olabilirler. Sürekli Meclis'in üzerinden uçaklar uçuyordu. Ya da harekat planlarında zaten o vardı.

Haberin Devamı