Gazete Vatan Logo

Bakan Sarıeroğlu zam teklifini açıkladı! Memur-Sen'den ilk yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018'de ilk altı ay için yüzde 3,5, ikinci altı ay için 3,5. 2019'da ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 5 zam teklif ettiklerini açıkladı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Yeni teklif yeterli ve ikna edici değil." yanıtını verdi.

Bakan Sarıeroğlu zam teklifini açıkladı! Memur-Sen'den ilk yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Müzakereler sürecindeki son teklifimiz, 2018 yılının ilk altı için yüzde 3,5, ikinci altı ay için yüzde 3,5. 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5 şeklinde belirlenmiştir." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. Verimli bir çalışma döneminin geride bırakıldığına, görüşmeler 1 Ağustos tarihinde başlandığını hatırlatan Sarıeroğlu, belirlenen çalışma takvimiyle tekliflerin değerlendirildiği komisyon çalışmalarının olduğunu ifade etti. Konfederasyonların oransal olarak tekliflerini paylaştığını belirten Sarıeroğlu, 776 maddeden oluşan talep listesi ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. 8 Ağustos tarihinde genele ilişkin taleplerin değerlendirmelerinin yapıldığını anlatan Sarıeroğlu, ilk teklifin bu değerlendirmelerden sonra kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Müzakerelerin belli bir noktaya getirildiğini belirten Sarıeroğlu, "Bugün bütün bu 21 günlük süre sonunda, karşılıklı diyaloglarımız sonucunda hükümet adına son teklifimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Teklifimizi oluştururken birincisi müzakerelerimiz temel bir kaynak oluşturdu. Kamu çalışanlarımızın talepleri bizim için öncelikli olmuştur. Bu bağlamda, müzakereler sürecindeki son teklifimiz 2018 yılının ilk altı için yüzde 3,5, ikinci altı ay için yüzde 3,5. 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5 şeklinde belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MEMUR-SEN'DEN TEKLİFE YANIT

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memurun zam oranı için verdiği son teklifine ilişkin sendika olarak verdikleri kararı açıkladı.

Yalçın, "Yeterli ve ikna edici bir rakam değildir, ancak müzakere için önemli. Memur-Sen olarak biz kamu görevlileri maaşları enflasyona yenilmekten ziyade refahtan pay alınca yükseliş başlayacak. Biz mevcut gerçekleşen enflasyon rakamlarının dikkate alınarak bunun üzerinden bir gerçeklikle masaya gelinsin istedik. Yeterli süre var ve birkaç puan artışla birlikte yeniden bir araya gelinebilir. Teklif imza atmaya uygun değildir. Birkaç adım daha bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı