Gazete Vatan Logo

Bakan Pekcan açıkladı! Tarihi rekora ulaştık

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, "İhracatta şu an hedeflerimize ulaşmış durumdayız, 168 milyar dolar ile tarihi rekora ulaştık, bugünden sonrası artı gelecek." dedi.

Bakan Pekcan açıkladı! Tarihi rekora ulaştık

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İhracatta şu an hedeflerimize ulaşmış durumdayız, 168 milyar dolar ile tarihi rekora ulaştık, bugünden sonrası artı gelecek.

Net ihracatın büyümeye katkısının artı olmasını bekliyoruz. İhracatta artışı sürekli kılabilmek istiyoruz, bu yönde sektörel çalışmalarımız var.

İhracatta bizi en fazla olumsuz etkileyecek AB'de büyümenin yavaşlaması olur, Brexit için her türlü olasılığı değerlendirmek durumundayız, İran kararları da Türkiye'yi etkileyebilecek durumdadır.

ABD ile ilgili siyasi etkilerden ekonomik ve ticari olarak da etkilendik. Ek vergiler Türkiye'ye iki katına çıkarıldı. Çelikte yüzde 25, aliminyumda yüzde 10 vergi kondu

ABD ile olumlu gelişmeler bekliyoruz, ihracat üzerindeki ek verginin kaldırılmasını bekliyoruz.

İRAN'A YAPTIRIM EN ÇOK TÜRKİYE'Yİ ETKİLER

İran'a yapılacak her yaptırım, hem bölgeyi, en fazla da Türkiye'yi etkiler. Muafiyetin Türkiye için uzatılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

81 BİN ÜRÜN DENETLENDİ

Yaklaşık 81 bin ürünü denetledik, 7 bin firmayla yazışmaya geçtik, bin 800 üründe etiketlerde hata bulundu.

Alo 175 hattımıza yaklaşık 54 bin şikayet geldi, bu nedenle de mobil uygulama geliştirdik ve tüketicilerimizin en hızlı şekilde şikayetlerini iletebilmelerini sağladık, çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını görüyoruz.