Gazete Vatan Logo

Bakan Özlü: TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak

Bakan Özlü: TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi tanınmış girişimciler, gençler ve öğrencilerle bir araya geldi.

''TÜBİTAK'ı ÖNCÜLÜK HALİNE GETİRECEĞİZ''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ı da yeniden yapılandıracaklarını belirtirken, şunları söyledi: "TÜBİTAK'ı özel sektöre öncülük ve rehberlik eden bir kurum haline getireceğiz. Artık Ar-Ge yapan kurumdan ziyade sizlerin Ar-Ge yapmanıza destek olacak, sizlere adeta bir partner olacak bir kurum haline gelecek."

ARGEYE DAHA FAZLA KAYNAK

Türkiye'nin 1980'li yıllarda ihracata dayalı bir ekonomi modeli belirlediğini ancak patlamanın 2002 yılından sonra gerçekleştiğini söyledi. İhracatın o günden bugüne 36 milyar dolardan 150 milyar dolar seviyesine yükseldiğini anlatan Özlü, daha çok artması gerektiğini kaydetti.Son olarak işadamlarına yeşil pasaport vermeye yönelik bir çalışma yaptıklarını kaydeden Özlü, Ar-Ge'ye ise daha fazla kaynak ayırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

''TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMALIYIZ''

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise ticaretin para kaznamak olarak algılandığı çağın sona erdiğinin altını çizerken, şu ifadeleri kullandı: "Üretim ve ihracatta katma değeri mutlaka artırmamız gerekiyor. Teknolojik dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor. Bugün başarılı olan tüm ülkelere baktığımızda inovatif girişimlerin etkisini net bir şekilde görüyoruz.''

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise İnovasyon Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak etkinliğin organizatörlerine teşekkür etti.