Gazete Vatan Logo

Bakan Nihat Zeybekçi Çin'e gitti

Bakan Nihat Zeybekçi Çin'e gitti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 9-10 Temmuz'da düzenlenecek G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Çin'de ikili görüşmelerde bulundu. Bakan Zeybekci, Şanghay kentinde Çin Ticaret Bakanı Gao Huçıng ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmede İpek Yolu'nun Türkiye ile Çin'i birleştiren temel etmenlerden biri olduğunu vurgulayan Zeybekci, iki ülke arasındaki ticaret potansiyeline işaret etti.

Zeybekçi, ayrıca Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanı Lim Hng Khiang ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

G20 Ticaret Bakanları Toplantısı öncesinde G20 3. Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı düzenlenecek.

G20 3. Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı’nda, teknik uzmanlarca üzerinden gidilerek son halleri verilecek belgeler bakanlara sunulacak. G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'nda, mutabakat sağlanan hususları içeren bir bildirgenin kabul edilmesi öngörülüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında Avrupa Birliği Ticaret Komiseri ile Endonezya, Fransa, Yeni Zelanda, Rusya, Hollanda, Kazakistan, Suudi Arabistan ve Güney Afrika Ticaret Bakanları ile ikili görüşmeler yapacak. Bakan Zeybekci, pazar günü ise Çevresel Ürünler Anlaşması (EGA) Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na katılacak.

Haberin Devamı