Gazete Vatan Logo

Bakanlar Antalya'daki bilançoyu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, "(Antalya'yı vuran hortum) 315 binada hasar tespit ettik" dedi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya'nın doğusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu.

Bakanlar Antalya'daki bilançoyu açıkladı!

Kemer ilçesinde 4 gün önce hortumda bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan 20 yaşındaki Kader Buse Acar'ı arama çalışmaları sürüyor.

20 kişiden oluşan tim yaklaşık 150 metre genişliğindeki Ağva Deresi'nde çalışmalarını sürdürürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sabah saatlerinde Buse’yi arama çalışmalarının devam ettiği bölgeye geldi.

ANTALYA’YA SON DAKİKA UYARISI

Antalya'nın doğusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülürken ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SERİK KAYMAKAMI: NET HASARI TESPİT EDEMEDİK

Antalya'nın Serik ilçesinde etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle bin dönümün üzerinde seranın zarar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, beraberindeki yetkililerle fırtına ve dolunun zarar verdiği tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Şimşek, dün öğleden sonra çok şiddetli yağan dolu sonucu ilçeye bağlı 15 mahalledeki cam ve plastik seralarda hasar oluştuğunu söyledi.

Özellikle seraların kırılan camlarını temizlemenin ve yenilemenin çok zor olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Seralardaki ürünler de zarar gördü. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle zarar tespit çalışmalarına başlandı. Bin dönümün üzerinde seralarda hasar var ama daha net hasarı tespit edemedik." dedi.

Şimşek, üreticilere gerekli desteklerin verilmesi için hasar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.