Gazete Vatan Logo

Bakan Kurtulmuş'tan flaş açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamla ilgili 'İsrail'in elinde çok Filistinli kanı var" dedi.

Bakan Kurtulmuş'tan flaş açıklama

NTV canlı yayınında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- BMGK'da ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili yapılan oylamada ABD'yi destekleyen yalnızca 8 ülke vardı. Obama döneminde ABD Ortadoğu'dan çekilmek istiyordu. Fakat İsrail, ABD'yi bölgede tutmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

- ABD, İsrail'in şımarıklığüını tetikliyor. ABD yönetimi İsrail'i kullanıyor.

- Soğuk Savaş döneminde Arap dünyasında ne olursa olsun bir numaralı dış politika maddesi Filistin meselesi idi. Şimdi ise Filistin konusunda Arap dünyasında zaafiyetler yaşanıyor. İslam ülkeleri sorumluluklarını yerine getirmekte zaafiyet yaşıyor.

- Çok sayıda devlet Kudüs konusunda harekete geçirilebilir. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurulabilir.

HAKAN ATİLLA DAVASI

- Gülerek izliyoruz. Siyasi bir dava olduğundan hiç şüphe yok. Dava bazı komiklikler içeriyor. Hukukla vicdanla insafla alakası olmayan, ABD'de yargı mekanizmasının ne kadar siyasi ayaklara açık olduğunu gösteren komik bir davadır. Bizim için yok hükmündedir.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'NİN AF ÖNERİSİ

- Hükümetin gündeminde af konusu olmadığı daha önce de açıklanmıştı. Afların olumlu olduğu kadar olumsuz yönleri de oldu. Aflar toplumsal yaralara da yol açtı. Siyasi ve toplumsal sonuçlarını ele alarak değerlendirmek gerekir.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER
- Borsa ve kur üzerinden manipülasyonlar yapılıyor.
- Elimize gelen son verilere göre; bu yıl ülkemize 40 milyon turistin gelmesini ve 32 milyar dolar turizm geliri elde edilmesini bekliyoruz. 2018 yılında İngiltere'den 3,5 milyon, Almanya'dan 5 milyon, Rusya'dan da 5 milyon ve üzeri turistin geleceğini öngörüyoruz.
- 'Çingene Kızı'nın 6 parçası Türkiye'ye getirilecek. Eserler ait olduğu yere getirilmeli.