Gazete Vatan Logo

Bakan Kurtulmuş: Muhteşem bir rekor geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Muhteşem bir rekor geldi. İlk 5 ayın yabancı turist oranı 11,8 milyon. Türkiye'deki bütün ilk 5 ayların çok daha üstünde bir rekordur. 40 milyonu aşacak bir turizm hedefinden bahsediyoruz. Her türlü olumsuz algıya rağmen yabancı turist geliyor"dedi.

Bakan Kurtulmuş: Muhteşem bir rekor geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş CNN TÜRK'e önemli açıklamalar yaptı. 'Yeni bir yönetim modeline gidiyoruz. Bakanlık sayısının 16'ya düşürülmüş olması önemlidir" diyen Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle:

Bakanlıkların tamamının icracı bakanlıklar olması önemlidir. Daha çok işin yapıldığı daha az lafın üretildiği çok kuvvetli ve etkin bir yönetim modelinin sergilendiği döneme doğru geçiyoruz. Adaptasyon sürecinin çok hızlı bir şekilde geçeceğini ümit ediyoruz. Siyasette teyamüllerin ve alışkanlıkların değişeceği bir döneme geçiyoruz. Hayırlı olsun. Uygulamaya göre değişiklikler yapılabilir ama ana eksen budur.

KANDİL'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN 35 İSİM

Kimlikleri kamuoyuna açıklanacaktır. Temel mesele terörle mücadelede Kandil operasyonunu tek başına bir operasyon gibi görmemek lazım. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki tavrı açıktır. Özellikle Suriye'nin kuzeyi ve Irak'ın kuzeyi bu 1251 km ile ilgili tavrını Türkiye başından beri çok net ortaya koyuyor. Temel amacımız şu, herhangi bir ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok, yeterince toprağımız var, yeterince nüfusumuz var. Biz bizim dışımızdaki bölgelerden Türkiye'ye gelecek olan tehditleri durdurmakla yükümlüyüz. Kandil uzun bir süredir Türkiye'ye zarar veren bir terör merkezidir. Bu terör merkezini fonksiyonsuz hale getirmek için kararlılıkla operasyon sürüyor. Türkiye Kandil'i dağıtacak güce sahiptir.

Haberin Devamı

MENBİÇ OPERASYONU

24 Haziran'dan sonra ABD yönetimi içindeki bazı Türkiye kaşrıtı çevrelerin kendi durumlarını gözden geçireceğini düşünüyorum. 24 Haziran'dan sonra yeni yönetim modelinde güçlü bir imknala ilerleyen Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşısında Amerikalıların bir kısmı bu rezervlerini ortadan kaldırmak durumunda. Bizim iki meselede Amerikalılarla temel farklılıklarımız var. Bölgede maşalarla terör örgütleri üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Biz buna karşıyız. Terör örgütleriyle değil bölgedeki meşru güçlerle iş yapın. Sonunda Amerikan siyaseti içerisinde ne kadar Türkiye karşıtı olursa olsun siyasi akıl Türkiye ile işbirliğini sürdürmelerini zorunlu kılar. Orta vadede ABD'lilerin bu yanlıştan vazgeçeceklerini düşünüyorum. Bu açıdan Menbiç olumlu bir sinyal.

Haberin Devamı

TURİZİM HEDEFİ

Muhteşem bir rekor geldi. İlk 5 ayın yabancı turist oranı 11,8 milyon. Türkiye'deki bütün ilk 5 ayların çok daha üstünde bir rekordur. 40 milyonu aşacak bir turizm hedefinden bahsediyoruz. Her türlü olumsuz algıya rağmen yabancı turist geliyor.

AKM'NİN SON DURUMU

Yerel seçime yetiştirmeye çalışıyoruz biraz daha gecikebilir. Muhteşem bir atmosferi olacak. İstanbul'a çok büyük bir değer katacak. 27 projemiz var. Topkapı Sarayı ile ilgili esas büyük projemiz ise etrafındaki Sur-u Sultaniye'nin de Topkapı Sarayı'na dahil edilerek,etrafta yine başka amaçlı kullanılan binaları da sanat merkezi haline getirerek orayı bir büyük kültür havzasına dönüştürmek. Fransız Hapishanesi'nden Sepetçiler Kasrına kadar olan o geniş alanı trafiksizleştirerek muazzam bir kültür havzası haline getirmek. İstanbul'la ilgili önemli bir proje de Kuleli Askeri Lisesi'ni muhteşem bir ulusal müze yapacağız. Bir diğeri de Rami Kışlası 7 milyon kitabın olduğu bir kültür havzası olacak.

Haberin Devamı

KIRAATHANE PROJESİ

Çok güzel yankı buldu. Ana muhalefetteki arkadaşlarımız endişe etmesin. Kitap kafe deseydik böyle bir itirazda bulunmayacaklardı. Kıraathane deyince okey oynayacakları bir mekan zannettiler. Bu ortamlar artırıldıkça hem gençleri sokağın kötülüklerinden kurtaracağız hem de okuma oranları yükselteceğiz.