Gazete Vatan Logo

Bakan kürsüye çağırdı izdiham yaşandı

Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da bir okulun açılışında konuştuğu kürsüye birkaç öğrenciyi davet etti. Tüm öğrenciler kürsüye koşunca izdiham yaşandı.

Bakan kürsüye çağırdı izdiham yaşandı

Merkez Palandöken ilçesinde Erzurumlu hayırsever iş adamı İbrahim Hakkı Kubilay'ın adını taşıyan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı törenle yapıldı. Törende Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sağlık eski Bakanı, Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Recep Akdağ, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk hazır bulundu.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan hayırsever İşadamı İbrahim Hakkı Kubilay'ı törende kızı Mahmure Kaya ile oğlu cihangir Çoşkun Kubilay temsil etti. Törende konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan eski Bakan Recep Akdağ, öğrencilerden bazılarının kürsüye gelmesini istedi. Bakanın bu daveti üzerine öğrenciler bulundukları yerden kürsüye doğru koşmaya başladılar. İzdiham sırasında bazı öğrenciler ezilme tehkilesi geçirdi. Bu nedenle Recep Akdağ ve korumalar zor anlar yaşadı. İzdiham sırasında belediye zabıtaları platformun çökmemesi için kenarlarından tutarak önlem aldı.

Haberin Devamı



Kürsüden uzaklaşan Akdağ ise öğrencilere, "Şimdi bazılarınız aşağı insin. Bir dakika bir dakika. Birazınız aşağı inin, yoksa yıkılır burası. Hadi bakalım. Sakin olun hareket etmeyin. Ben kontrol ettim, burası kuvvetli ama yine de dikkatli olmalıyız. Hepiniz sakinleştiyseniz o zaman konuşmama devam edeyim. Bilseydim bu kadar cevval olduğunuzu daha dikkatli olurdum" dedi.

Öğrencilerin büyük bir bölümü uyarı üzerine platformdan ayrılınca Akdağ konuşmasını tamamlayıp protokoldeki yerine oturdu.