Gazete Vatan Logo

Bakan Kaya'nın bilinmeyen 15 Temmuz hikayesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "Dostlarla referandum buluşması" toplantısına katıldı.

Bakan Kaya'nın bilinmeyen 15 Temmuz hikayesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile 15 Temmuz gecesi yaptığı telefon görüşmesini anlattı.

Burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Soylu, "Üzerimizden uçaklar geçiyordu. Çankaya Köşkü'ne girdiğimizde, Allah sanki üzerimizden korkuyu almıştı. Oradaki polis arkadaşlara şunu dedim: 'Buraya canlı olarak kimseyi sokmayacaksınız. Burayı canlı olarak kimseye teslim etmeyeceksiniz' dedim." ifadelerini kullandı.

AYAĞINDA TOPUKLU AYAKKABI VAR MI?

Hollanda'ya yasak kararına karşı giden Bakan Kaya'nın 15 Temmuz gecesi darbecilere de boyun eğmediğini anlatan Soylu, "Fatma Hanım darbe gecesi, o alçak gece, Ben Çalışma Bakanlığı'ndayken beni aradı; 'Sayın Bakanım darbeciler yolları kesmiş ama ne pahasına olursa olsun oraya geleceğim, bana bir yol gösterin' dedi.

Ben de kendisine 'Ayağında topuklu ayakkabı mı var, çıkar onu darbecilerin kafasına vura vura Köşk'e gel' dedim. Fatma Hanım'ın karakteri bu. Hollanda'ya gitti, sözlerini esirgemeden kullandı ve geri döndü" diye konuştu. (İbrahim Günay/Haber 7)

Haberin Devamı