Gazete Vatan Logo

Bakan'ın operasyon sinyali verdiği Nusaybin'de silah ve patlama sesleri

Cizre'den sonra operasyonların kaydırılacağı ilçe olan Nusaybin'de gece yarısı itibariyle birçok bölgeden silah ve patlama sesleri yükseldi.

Bakan'ın operasyon sinyali verdiği Nusaybin'de silah ve patlama sesleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde aylardır süren operasyonlar dün itibariyle sona erdi. İlçede 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı. Güvenlik kaynakları, Cizre ve Sur'dan sonra Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de operasyon yapılacağını açıklamış, daha önceki operasyonlarda PKK'lıların çıkartıldığı 2 mahalleye teröristler yeniden yerleştiğini belirtmişti. Güvenlik kaynakları, ilçede, kapsamlı bir operasyonla PKK'lıların etkisiz hale getirileceğini duyumuştu.

Cizre'de dün operasyonların sona ermesinin ardından tüm gözler Nusaybin'e çevrildi. İlçede gece yarısı şiddetli silah sesleri yankılanmaya başladı.

İLÇENİN TAMAMI SİLAH VE PATLAMA SESLERİYLE İNLEDİ

İlk belirlemelere göre Nusaybin Abdulkadır Paşa Mahallesi eski devlet hastanesi civarları, Çağ Çağ Cadde ve Zeynel Abidin Camii civarlarında şiddetli silah sesleri ve patlama sesleri kentin tamamında yankılandı.

ÖLÜ YA DA YARALI BİLGİSİ YOK

Seslerden sonra ilçedeki bazı evlerde ışıkların yandığı görüldü. Çıkan çatışmalarda ölen ya da yaralananın olup olmadığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala "Nusaybin gibi birtakım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar var. Onlar kaldırılacak" diyerek operasyon sinyali vermişti.